Τέλος οι πρόωρες εκλογές – «Ανακουφίστηκε» ο Τσίπρας

135

Με απόλυτο και κάθετο τρόπο ο Κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή συνέντευξή του στο Star έκοψε κάθε συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, επιβεβαιώνοντας πλήρως τον «Τύπο της Κυριακής». Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές «τακτικισμό» και την εκλογολογία «εντελώς ανεύθυνη» συζήτηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας μπορεί να ανακουφίστηκαν από το φόβο που τους διακατέχει μήνες τώρα, ωστόσο ο Κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να παραμείνει θεσμικός, σοβαρός και υπεύθυνος μέχρι τέλους. Κάνοντας πιο μεγάλο το κοντράστ του με τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του Α. Τσίπρα, ο οποίος το 2015, και αφότου είχε περάσει το τρίτο Μνημόνιο με «ξένες πλάτες», έριξε την εκλογική ζαριά του Σεπτεμβρίου, πριν να καταλάβουν καλά-καλά οι πολίτες τι ακριβώς είχε συμβεί.

Η χθεσινή κίνηση του πρωθυπουργού δείχνει πως εμπιστεύεται το σχέδιο της κυβέρνησής του και πιστεύει ότι -όπως έχει κάνει έως τώρα- ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί και θα εκτιμήσει το έργο και την αποτελεσματικότητα της. Ισως είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που ένας πρωθυπουργός επιδιώκει τη θετική ψήφο των πολιτών και όχι την καταψήφιση του αντιπάλου του.
(Από την στήλη «Δια Ταύτα» του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr