Aνασχηματισμός επανεκκίνησης

by Manifesto

Η επανεκκίνηση αποτελεί αναγκαιότητα συνυφασμένη με την ίδια τη ζωή, αφού κάθε καινούριο ξεκίνημα την εμπλουτίζει με νέες ιδέες και προτάσεις και ανανεώνει στόχους και προσδοκίες. Στον αφορισμό του Πωλ Βαλερύ, «toujours recommancer» περικλείεται η σημασία του «πάντα» ως βασικού στοιχείου μιας νέας αρχής που δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι αυτό που τελειώνει απέτυχε.

του Χάρη Παυλίδη

Αντιθέτως πολλές φορές η επανεκκίνηση ενισχύει, θωρακίζει και βάζει σε νέα βάση όσα έγιναν πάνω στα οποία θα «πατήσει» το καινούριο. Σ’ αυτό το πλαίσιο οι αλλαγές έχουν νόημα αφού το αποτύπωμα που αφήνουν όχι μόνο αντέχουν στο χρόνο, αλλά επιπλέον δρομολογούν τις εξελίξεις σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας για τη συνέχεια.

Μετά από 18 μήνες έφτασε η στιγμή για ένα νέο ξεκίνημα που θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά το προηγούμενο και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το επόμενο. Ο Πρωθυπουργός έχει πλήρη και σαφή εικόνα ώστε μέσα από τον επικείμενο ανασχηματισμό να συγχρονίσει το δικό του αφήγημα με τους συμβολισμούς που φέρνει το 2021.

Ισχυρούς συμβολισμούς που συνάδουν με την ιστορικότητα των στιγμών και επανατοποθετούν αξίες και ιδανικά που η υγειονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια. Τα 200 χρόνια από την Ανεξαρτησία της Ελλάδας και την ίδρυση του κράτους, ενώνονται σε μια νέα συμφωνία για την ελπίδα που έρχεται για να μας δώσει τις ζωές μας.

Τότε δώσαμε τη μάχη για να κερδίσουμε την Ανεξαρτησία μας, τώρα πλέον είναι θέμα χρόνου να κερδίσουμε την ελευθερία μας αφού πρόσκαιρα τη θυσιάσαμε προκειμένου να βγούμε από τον εφιάλτη της πανδημίας με τις λιγότερες κατά το δυνατόν επιπτώσεις. Κι αυτό, όπως και η Ανεξαρτησία, δεν οφείλεται στη τύχη.

Οφείλεται στη σκληρή δουλειά, στον προγραμματισμό και προφανώς στην εφαρμογή του σχεδίου που εφάρμοσε η κυβέρνηση και με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια ακολούθησε η κοινωνία. Κι αυτό έγινε γιατί οι πολίτες εκτίμησαν τις προσπάθειες που έγιναν, εμπιστεύτηκε το στρατηγικό όραμα του Πρωθυπουργού για την έξοδο από την κρίση και βλέπουν πλέον ότι αυτός έχει τα εχέγγυα ώστε το νέο ξεκίνημα να οδηγήσει τη χώρα στην ευημερία.

Συνεπώς η αντίστροφη μέτρηση για την ανασυγκρότηση του κυβερνητικού σχήματος έχει ξεκινήσει, μαζί με την ελπίδα ότι η Ελλάδα που στάθηκε όρθια κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που φέρνει ο νέος χρόνος.

Κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στους συνεργάτες του, στους υπουργούς, αλλά κυρίως στους Έλληνες και στις Ελληνίδες που έδειξαν υπομονή και πίστη στο μεταρρυθμιστικό πνεύμα που φρόντισε ο Πρωθυπουργός να μεταφέρει στη κοινωνία χωρίς εντυπωσιασμούς και πολιτικάντικα κλισέ.

Μια νέα εποχή ξεκινάει και είναι σημαντικό ότι έρχεται μετά από μεγάλες δοκιμασίες που έδωσαν τη δυνατότητα στους πολίτες να κρίνουν, να αξιολογήσουν και εν τέλει να πιστέψουν και πάλι στην πολιτική. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα