Μία καλοκαιρινή, ντελικάτη και εύκολη συνταγή είναι τα τάκος με γαρίδες. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ο μικρός χρόνος προετοιμασίας. Μόνο 15 λεπτά.

Συστατικά
Για τα τάκος

6 τορτίγιες, μικρές
300 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. μπούκοβο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
Για τη σάλσα

1 αβοκάντο
1/2 ντομάτα
1/3 κρεμμύδι
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα

λάιμ, σε φέτες
κόλιανδρο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα τάκος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Γυρνάμε μια φόρμα για muffins 12 θέσεων ανάποδα και τοποθετούμε τις τορτίγιες αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη σάλσα

Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Παίρνουμε τη μισή ντομάτα και τη στύβουμε ώστε να φύγει όλη η υγρασία. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τις γαρίδες κατά μήκος και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Σβήνουμε με το ξίδι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλες τις τορτίγιες, βάζουμε το γιαούρτι και τον κόλιανδρο.
Σερβίρουμε με φέτες από λάιμ και κόλιανδρο.

Πηγή: akispetretzikis.com