Τα ψέματα (του ΣΥΡΙΖΑ) έχουν κοντά ποδάρια

1556
Πληρωμένη απάντηση

Δεν είναι τόσο ο αντικειμενικά μικρός αριθμός των προκλητικών συντάξεων των 15.000€ και 24.000€. Ούτε καν ο προκλητικός και βλάσφημος συνδυασμός «κόβω το ΕΚΑΣ των 230€ ή μειώνω τις νέες συντάξεις έως 38%» και «καταργώ το προς τα πάνω όριο συντάξεων», που οδήγησε στις ασφαλιστικά και ηθικά παρανοϊκές συντάξεις, που αποκαλύφθηκαν.

Του ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Κυρίως είναι η ευθυνοφοβία και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και σήμερα που είναι αντιπολιτευση. Έτσι κυβέρνησε κι έτσι συνεχίζει, γιατί έτσι είναι. Υποκρισία, μη ανάληψη ευθύνης για τίποτα κι όταν πιάνεται «με την γίδα στην πλάτη», να θυμίζει την σύζυγο, που λέει στον εμβρόντητο σύζυγο που την βρίσκει με άλλον στο κρεβάτι, «δεν είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου»…

Στην «απάντηση» του ΣΥΡΙΖΑ για το τερατούργημα που δημιούργησε με τον εξαμβλωματικό νόμο Κατρούγκαλου, ποια ήταν; Επιβεβαίωση, αλλά έμμεση χωρίς καν αναφορά στις συντάξεις που προκαλούν ίλιγγο. Μόνο μια «ήπια» αναφορά στις συντάξεις των …3.000€. Η φτηνή δικαιολογία, ότι το φαινόμενο οφείλεται σε μια … «μεταβατική διάταξη» και η «κλάψα» του «δεν προλάβαμε να το αλλάξουμε»!

Τέτοια ευθυκρισία και γενναιότητα. Ούτε λέξη, ότι η … «μεταβατική» διάταξη, είναι διάρκειας κοντά στα…20 χρόνια. Ούτε μια στοιχειωδώς σοβαρή εξήγηση, γιατί δεν …έφταναν 2 χρόνια(!) για να…διορθωθεί η…αβλεψία. Ούτε κιχ γιατί η κα. Αχτσιόγλου και ο κ. Πετρόπουλος, που αποδεδειγμένα ήξεραν το θέμα τουλάχιστον 5 μήνες ΠΡΙΝ, δεν έκαναν τίποτα.

Ένας ηγέτης που δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη για τίποτα-όπως πχ το 2015 ή στο Μάτι-κι ένα κόμμα βουτηγμένο στην υποκρισία και την ευθυνοφοβία, δεν μπορούν ποτέ να κυβερνούν. Γιατί όταν κυβερνούν-αψευδής μάρτυρας τα προηγούμενα 4,5 χρόνια-είτε καταστρέφουν, είτε εμπαίζουν εξαπατώντας. Κι αυτό προκαλεί κόστος για όλους.

Το κόστος που αναλογεί στους υπεύθυνους, αφορά μόνο τους υπεύθυνους. Όμως το κόστος που αφορά την κοινωνία και είναι τεράστιο και δεν επιμερίζεται. Ούτε μετοχοποιείται, βάζοντας συνεταίρους στην ατζαμοσύνη και την ευθυνοφοβία των υποκριτών.

Είναι κι αυτό όλο δικό του.

Του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα που απογυμνώθηκαν κυβερνώντας κι ευτελίζονται αντιπολιτευόμενοι.