Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών

39
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη δημοσιότητα έδωσε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής τα πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2018. Το πλήθος των προς δημοσίευση δηλώσεων είναι συνολικά χίλιες εβδομήντα δύο και ο έλεγχός τους είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003, οι δηλώσεις αυτές θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής.

Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δήλωσαν συνολικά έσοδα περίπου 120.000 ευρώ και ένα δάνειο ύψους 150.000 ευρώ. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται με ελάχιστες καταθέσεις αλλά με 24 ακίνητα σε πολλά από αυτά ως συνιδιοκτήτης. Στην ιδιοκτησία του έχει 4 ΙΧ αλλά και ένα φορτηγό ενώ οι συνολικές του δανειακές υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 400.000 ευρώ.

Δείτε τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ένα ακίνητο, το διαμέρισμα στην Κυψέλη και μια κατοικία στην Αρτέμιδα είναι τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα σύμφωνα με το πόθεν έσχες του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίζεται να έχει δάνεια ενώ είναι ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου και μιας μηχανής. Οι δυό τους έχουν δηλώσει εισοδήματα περίπου 50.000 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού

Η Φώφη Γεννηματά δηλώνει έσοδα 37.000 ευρώ και καταθέσεις 22.000 ευρώ. Η ίδια εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια ενός ακινήτου στη Βούλα ενώ εντυπωσιακή είναι η λίστα με τα 33 ακίνητα του συζύγου της. Η Φώφη Γεννηματά είναι ιδιοκτήτρια ενός ΙΧ ενώ οι δανειακές της υποχρεώσεις είναι περίπου 2.500 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας με την σύζυγό του έχουν δηλώσει εισοδήματα 94.000 ευρώ περίπου και καταθέσεις περίπου 15.000 ευρώ. Ο γραμματέας του ΚΚΕ είναι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος στη Λαμία ενώ η σύζυγός του δύο διαμερισμάτων (το ένα ημιτελές) στη Λιβαδειά.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα

 

Στις 20.000 ευρώ περίπου φτάσουν τα εισοδήματα του Κυριάκου Βελόπουλου και της συζύγου του. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εμφανίζει μεταξύ άλλων μια κατάθεση πλέον των 400.000 ευρώ στη DEUTSCHE BANK ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις του ζεύγους είναι περίπου 15.000 ευρώ.

Δείτε τη δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης

Τέλος ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και η σύζυγός του εμφανίζουν έσοδα πλέον των 260.000 ευρώ και 138.000 ευρώ σε καταθέσεις. Ο ίδιος εμφανίζεται ιδιοκτήτης τριών ακινήτων και η σύζυγός του 7, όλα πλην ενός με πλήρη κυριότητα. Στην ιδιοκτησία του είναι συνολικά 10 οχήματα.

Δείτε τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr