Τα κλαψουρίσµατα του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

113

Σε υψηλούς τόνους και με μεγάλη ένταση εξελίχθηκε η πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Γιάννης Κουρτάκης
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η ένταση ξεκίνησε με το «καλημέρα», και συγκεκριμένα από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας προσπάθησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να καταστήσει υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για τα όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα και καταδεικνύουν τη λειτουργία ενός παράλληλου κράτους, που είχε ως στόχο ακόμα και την εξόντωση της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβας.

Ο τέως πρωθυπουργός, εμφανώς ενοχλημένος από τις αποκαλύψεις, επεδίωξε να βάλει σε μια ζυγαριά την αυτονόητη εθνική συναίνεση με την κομματική του ατζέντα.

«Πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά», φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη. «Δεν εμπλέκομαι στη δημοσιογραφική έρευνα και δεν με αφορούν οι αποκαλύψεις», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, η οποία προφανώς και δεν ικανοποίησε τον συνομιλητή του. Αυτό φάνηκε από την επιμονή που επέδειξε ο πανικόβλητος Τσίπρας προκειμένου να εξασφαλίσει τη δέσμευση από τον συνομιλητή του ότι θα σταματήσει η σκανδαλολογία και η «στοχοποίηση» -έτσι αντιλαμβάνεται τις αποκαλύψεις- των συνεργατών του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βλέποντας έναν αθεράπευτα αμετανόητο Τσίπρα, κάποια στιγμή βγήκε από τα ρούχα του και, απευθυνόμενος σε εκείνον, του είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν γνώριζες τα όσα απαράδεκτα ζητούσε από τον Μιωνή ο Παππάς για τη σύζυγό μου…». Ο τέως πρωθυπουργός, εμφανώς ζορισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησε να «αδειάσει» τον στενό συνεργάτη του, αφού είχε ως στόχο να εξασφαλίσει προσωπική ασυλία.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός σε καμία -μα καμία- φάση της συζήτησης δεν άφησε περιθώρια συναλλαγής, επαναλαμβάνοντας ότι ούτε γνωρίζει, ούτε κατευθύνει, ούτε και μπορεί να παρεμποδίσει τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις. Στο ραντεβού Μητσοτάκη – Τσίπρα υπήρξε εκτενής αναφορά τόσο στον Νίκο Παππά όσο και στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με τον ένοικο της Κουμουνδούρου να δείχνει διάθεση αποστασιοποίησης από τις ενέργειές τους. Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας, για ακόμα μία φορά, προσπάθησε να επιβεβαιώσει τη φήμη του. Το μόνο που έδειξε να τον απασχολεί ήταν η προσωπική του στοχοποίηση και τυχόν μελλοντική εμπλοκή. Σε σχέση, τώρα, με τη Μαρέβα Μητσοτάκη, έδειξε πανικό, αφού ήταν δύσκολο να πείσει τον συνομιλητή του ότι αγνοούσε τα όσα έγραφε ο στενός φίλος του Κώστας Βαξεβάνης και σχεδίαζαν οι Νίκος Παππάς και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εκείνο που φάνηκε να προκαλεί τρόμο στον κ. Τσίπρα ήταν και η φημολογία περί νέων κασετών.

«Πρέπει να σταματήσει η κασετολογία», είπε με το γνωστό στυλ, απευθυνόμενος πάντα στον Μητσοτάκη. «Το θέτεις σε λάθος άνθρωπο. Ούτε είχα ούτε θέλω να έχω σχέση με όλα αυτά». Πάντως, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μα κυρίως το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Τσίπρα, τα όσα συζητήθηκαν μάλλον πανικόβαλαν ακόμα περισσότερο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που επί της ουσίας πήγε για να ζητήσει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τον πρωθυπουργό. Φυσικά, εκτός από απροθυμία, συνάντησε κι έναν Κυριάκο εξοργισμένο από τη μεθόδευση που γινόταν επί των ημερών της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων, προκειμένου να τεθεί προσωπικά σε ομηρία, με την εμπλοκή της συζύγου του, σε φανταστικές υποθέσεις.
πηγή: parapolitika.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr