Τα φαντάσματα της Φώφης

214

Δύσκολες ώρες για τη Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έχει χάσει τον ύπνο της στοιχειωμένη από φαντάσματα που της ψιθυρίζουν νυχθημερόν πως δεν τραβάει το μαγαζί και ότι οι εχθροί είναι προ των πυλών.

Όπου εχθροί η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν την πατρογονική περιουσία: την κεντροαριστερά.

Τους εφιάλτες της μετέφερε και στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος ενώ κάλεσε τα στελέχη της να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της εξουσίας. Αλήθεια τι φοβάται; Η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ δεν είναι συμπαγής; Υπάρχουν κάποιοι που λοξοκοιτάνε αριστερά και δεξιά;

Βέβαια το πρόβλημα της Φώφης Γεννηματά που ομολογουμένως καλά τα λέει αλλά λίγοι ακούν, είναι πως έχει λάθος εικόνα για την κεντροαριστερά.

Δεν πρόκειται για κληρονομιά που παρέλαβε από τον πατέρα της, έχει τα συμβόλαια και την υπερασπίζεται. Είναι περισσότερο σαν τις διαθήκες εκείνες όπου ο πατέρας προφορικά μοίραζε την περιουσία, πετούσε μια πέτρα και όπου αυτή έπεφτε, έως εκεί ήταν η κληρονομιά του κάθε παιδιού. Το οποίο σήμερα πρέπει να τρέξει στα δικαστήρια και να επιβεβαιώσει την περιουσία του με πολύ κόπο.

Η κεντροαριστερά εν ολίγοις δεν έχει ιδιοκτήτες. Την διεκδικούν πολλοί. Και θα την κερδίσει εκείνος που θα μπορέσει να την εκφράσει καλύτερα. Χθες ο Τσίπρας, σήμερα ο Μητσοτάκης, αύριο κανείς δεν ξέρει.

Ίσως, αν η Φώφη σταματήσει να ασχολείται με τον Κυριάκο και τον Αλέξη και ασχοληθεί περισσότερο με τα του οίκου της, ίσως τότε να διεκδικήσει με αξιώσεις όλο αυτό τον κόσμο της κεντροαριστεράς. Ίσως αν παραδειγματιστεί από τον Μητσοτάκη ο οποίος κυρίως μιλάει για τα όσα εκείνος πρεσβεύει, για το δικό του πρόγραμμα, τις δικές του ιδέες, τότε ίσως ισχυροποιήσει την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη που επικαλείται.

Διαφορετικά θα παλεύει με τα φαντάσματα που την καταδιώκουν και την βασανίζουν.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr