Τα εμβόλια, τα συμφέροντα και η σύγχυση της κοινής γνώμης

by MANIFESTO

Κάτι δεν πάει καλά με το… ανήσυχο πνεύμα των ερευνητών και μετά καλείται η κυβέρνηση να βγάλει τα κάστανα απ΄τη φωτιά. Διότι, όταν γίνεται συγκριτικό τέστ μεταξύ δύο εμβολίων και το ένα βγαίνει καλύτερο απ’ το άλλο, ενώ ο Πρωθυπουργός δεν σταματά να λέει ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που κάνουμε πιο γρήγορα, άντε να πεισθεί ο άλλος να πάει να κάνει το υποτίθεται πιο «αργό» στην ανάπτυξη των αντισωμάτων.

Προφανώς οι επιστήμονες- ερευνητές κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν σωστά, αλλά το μήνυμα που εκπέμπεται είναι λάθος! Απ’ τη μια οι «θρομβώσεις» σταγόνα στον ωκεανό των εκατομμυρίων εμβολιασθέντων και απ΄την άλλη η «σύγκριση» έχουν κυριολεκτικά τρελάνει τον κόσμο. Κατά την ταπεινή μας άποψη το πρόβλημα δεν είναι πιο εμβόλιο «συμφέρει», αλλά πόσο συμφέρον είναι για το χτίσιμο της ανοσίας να βγάζουμε ένα εμβόλιο περίπου «άχρηστο».

Στην προκειμένη περίπτωση τα «συμφέροντα» επιβάλουν το συμφέρον της κοινωνίας. Σε απλά ελληνικά επιχειρείται η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και δυστυχώς σ’ ένα βαθμό αυτή έχει επιτευχθεί. Λες και τα εμβόλια είναι μάρκες αυτοκινήτων και ψάχνουμε τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά για να τα αγοράσουμε.

ΥΓ: Αντί να ασχολούνται με τα πόσα… οκτάνια βγάζει το Α ή το Β εμβόλιο, μήπως ξέρουν να μας πουν αυτή η συζήτηση ποιον συμφέρει;

Easy Writer

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα