«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες, όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας και αυτή πρέπει να είναι μια θετική πρόκληση για όλο το πολιτικό σύστημα» τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή του, Παύλου Τσίμα, «Ημερολόγιο» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Εμείς το κάνουμε συστηματικά όλους αυτούς τους μήνες ως κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενώσουν και τις δικές τους προσπάθειες και να πείσουν και τους δικούς τους ανθρώπους, καθώς υπάρχουν ορισμένοι που κατά καιρούς κάνουν κηρύγματα ενάντια στον εμβολιασμό» προσέθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ: «Πιστεύω ότι είναι κακή συνταγή για την αντιπολίτευση και ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση, σε ότι κάνει η κυβέρνηση να κατηγορεί ότι αυτό είναι λάθος. Δεν είναι ο σωστότερος τρόπος για να πολιτευτείς μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Θα πρέπει επιτέλους να σκεφτεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι εδώ είναι μία έκτακτη κατάσταση και δεν πρέπει κανείς να πολιτεύεται με τους παραδοσιακούς τρόπους. Δεν μπορούμε να πάμε έτσι πουθενά» επισήμανε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Απαντώντας στα ερωτήματα του Παύλου Τσίμα για το προβάδισμα που διατηρεί το κυβερνών κόμμα στις δημοσκοπήσεις υποστήριξε ότι «βασική αιτία της πολιτικής κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ είναι ότι έχουν πορευτεί με συνέπεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Ο Μητσοτάκης είναι αποτελεσματικός, αξιόπιστος και συνεπής Πρωθυπουργός» υπογράμμισε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά στην δημοσκοπική υστέρηση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση χρωστάει στον Ελληνικό λαό μια βαθιά αυτοκριτική για όσα έκανε όταν κυβέρνησε τη χώρα. Ένα ξεκαθάρισμα με την ιστορία και το παρελθόν της και από κει και πέρα πρέπει και εκείνοι να δουν ποια μηνύματα θέλουν να εκπέμψουν θετικά στην κοινωνία».

Αναφερόμενος στις επαφές του με τους πολίτες και ειδικότερα τους νέους ανθρώπους είπε πως «η κοινωνία έχει ξεφύγει από την ένταση την οξύτητα και από τις διχαστικές διαιρέσεις της προηγούμενης δεκαετίας και της εποχής των μνημονίων και αναζητά θετικά μηνύματα, ηρεμία και επιστροφή σε μια κανονική ζωή».