Τ. Θεοδωρικάκος: Η υπέρβαση είναι στο πολιτικό DNA του Μπακογιάννη

44

Ιδιαίτερα εγκάρδιος ήταν ο χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος παραβρέθηκε στην ορκομωσία του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον οποίον συνεχάρη εκ μέρους της κυβέρνησης για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών είπε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος της Αθήνας “έχει μια μακρά παράδοση, τον έχουν υπηρετήσει μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής ζωής. Και αυτή η παράδοση λέει ότι στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα του κράτους μας, είναι ισχυρή η προσπάθεια για ενότητα, για υπέρβαση παραδοσιακών κομματικών γραμμών. Καθημερινά όποιος επισκέπτεται το Υπουργείο Εσωτερικών βλέπει στην πλατεία Κλαυθμώνος το μνημείο της εθνικής συμφιλίωσης που δημιούργησε ο αείμνηστος δήμαρχος Αθηναίων Μιλτιάδης Έβερτ”.

Στη συνέχεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στην μεστή πολιτικών συμβολισμών ομιλία του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι “Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει στο πολιτικό του DNA τις πολιτικές υπέρβασης των διαχωριστικών γραμμών, ενότητας των πολιτών. Έχουμε όλοι διαπιστώσει ότι έχει όραμα και σχέδιο γι’ αυτήν την πόλη. Η ζωή τα έφερε έτσι, όπως το 2004 που δήμαρχος, στις χρυσές στιγμές αυτής της πόλης, όταν οργανώθηκαν εδώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στις χρυσές στιγμές της Ελλάδας, αυτήν την πόλη υπηρέτησε μία μεγάλη πολιτική προσωπικότητα, η Ντόρα Μπακογιάννη, έτσι και σήμερα, μπροστά στην επέτειο των 200 χρόνων από την ύπαρξη του Ελληνικού Κράτους και τη μεγάλη επανάσταση του 1821 και των 2.500 χρόνων από τις μεγάλες μάχες όπου οι Έλληνες στις
Θερμοπύλες και στη Σαλαμίνα, έδωσαν μέλλον στην ελεύθερη Δύση απέναντι στον δεσποτισμό της Ανατολής, καλείται ο Κώστας Μπακογιάννης σε αντίστοιχες στιγμές, να υπηρετήσει την πρωτεύουσα πόλη της πατρίδας μας. Την πόλη που συμβολίζει την ελευθερία και την αλληλεγγύη που είναι οι βασικές αξίες του δυτικού πολιτισμού και όλων των ελευθέρων κρατών παντού στη γη”.

Συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά στον πατέρα του νέου δημάρχου. “Είμαι σίγουρος”, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, “ότι κάπου από εκεί ψηλά ο Παύλος Μπακογιάννης, το πρόσωπο σύμβολο της εθνικής ενότητας, της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής σκέψης θα καμαρώνει και θα χαίρεται για τον εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης μας”. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του διαβεβαίωσε τον Κώστα Μπακογιάννη και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων ότι θα έχουν την απόλυτη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr