Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την υγειονομική κάλυψη των νησιών

19
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την υγειονομική κάλυψη στα νησιά, ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν το σχέδιο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των νησιωτών, των εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα και των τουριστών και να αντιμετωπιστούν με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι Υφυπουργοί Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, η Διευθύντρια Αεροδιακομιδών Άννα Μαριόλα και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης.

Η Ελλάδα ξανανοίγει τις πύλες της στον κόσμο

Με πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια, η χώρα ξανανοίγει τις πύλες της στον κόσμο, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωη των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου. Όπως  είπε, η Ελλάδα θα εξακολουθεί να παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανάλογα θα υποδέχεται επισκέπτες, ενισχύει ήδη τις υγειονομικές υποδομές στα νησιά, ενώ από 15 Ιούνη θα εφαρμόζει στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους τουρίστες.

“Από τις 15 Ιουνίου, υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας, σταθερά και μεθοδικά, με κανόνες και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής. Είμαστε περήφανοι για τη συλλογική αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας. Η έγκαιρη λήψη αποφάσεων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, η ιχνηλάτηση, η διαφάνεια είναι μόνο ένα μέρος της επιτυχημένης αυτής αντιμετώπισης. Όλοι οι Έλληνες γίναμε ένα. Και κάναμε τη διαφορά. Δείξαμε βαθιά αίσθηση αλληλεγγύης, καθώς νοιαστήκαμε εξίσου για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και για τους γείτονές μας. Τώρα ανοίγουμε τη χώρα μας στον κόσμο με αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος. Για να αναδείξουμε ένα σημαντικό στοιχείο της ανθρωπιάς μας: να συναντηθούμε ως φίλοι και να μοιραστούμε εμπειρίες”, σημείωσε χαρακτηρισιτκά στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Στέλιος Πέτσας.

Αναφερόμενος στο φετινό καλοκαίρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι  “η υγεία και η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, ενόσω θα μοιραζόμαστε μαζί τον πολιτισμό, την ιστορία και τις ομορφιές της πατρίδας μας”. Τόνισε ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνεργασία με τους ειδικούς και τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. Και ανάλογα θα δέχεται επισκέπτες από χώρες που παρουσιάζουν βελτίωση στην επιδημιολογική τους καμπύλη. Ταυτόχρονα, θα παραμένει σε εγρήγορση για ενδεχόμενο επιδείνωσης σε κάποιες από αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας, η Ελλάδα θα εφαρμόζει από 15 Ιουνίου στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους επισκέπτες μας και ήδη ενισχύει τις υγειονομικές υποδομές, με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά μας. 

Στόχος μας είναι η μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες.  Ήδη σήμερα, γίνεται το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, καθώς ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και οι κατασκηνώσεις (camping)”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr