ΣΥΡΙΖΑ τριχολογείν και τρίχας αναλέγεσθαι

by MANIFESTO

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν τους έφτασε ότι κυβερνούσαν τη χώρα με όρους και κανόνες τσίρκου, δεν τους έφτασε ότι η πρώτη φορά ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε σε πλειστηριασμό την «πρώτη κατοικία», έρχονται για δεύτερη φορά να μας θυμίσουν την αρχαιελληνική παροιμία: «Τριχολογείν και τρίχας αναλέγεσθαι». 

του Χάρη Παυλίδη

Είναι προφανές ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων και όλων όσοι εμφανίζονται δήθεν να ασκούν κριτική στον κ. Τσίπρα, ασχολείται με «τρίχες» την ώρα που η Ελλάδα διέρχεται κρίσιμες στιγμές εν μέσω πανδημίας και τουρκικών προκλήσεων.

Ως ανεύθυνοι παλιάτσοι, συνεχίζουν απτόητοι και επιμένουν με το ζόρι να δίνουν παραστάσεις νομίζοντας ότι ο ελληνικός λαός θα ξεχάσει ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 η προστασία της πρώτης κατοικίας. Ότι με πρώτη φορά ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Έχει, όμως, ενδιαφέρον γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, της αξιωματικής εν προκειμένω και με «περικεφαλαία» αντιπολίτευσης, επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Σταϊκούρα. Κατ’ αρχάς γιατί στην περίπτωση τους δεν μπορούμε να ξεχάσουμε μ’ ένα Άρλεκιν.

Συνεπώς χρειαζόταν κάτι πιο εντυπωσιακό. Ένα show με πυροτεχνήματα και όλους τους παλιάτσους του θιάσου επί σκηνής, ώστε με αφορμή τον πτωχευτικό κώδικα να διασκεδαστεί η «πτώχευση» του ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή πενία τέχνας κατεργάζεται, στήθηκε ένα τριήμερο show-  φαντασθείτε ένα φεστιβάλ με «νούμερα» τσίρκου- προκειμένου ο κ. Τσίπρας να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Γιατί; Διότι, πέραν του άσματος «κατα- κατα- κατ- καταρρέω θα ερωτευτώ τον Παπανδρέο, όπου στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ελεύθερη πτώση, ο κ. Τσίπρας βλέπει ότι ο πρωθυπουργός δεν του αφήνει χώρο να κινηθεί ώστε να κάνει αντιπολίτευση. Κάποιοι λοιπόν τον συμβούλευσαν να κάνει ό,τι έκανε και ως πρωθυπουργός. Να τριχολογήσει.

Διότι με αφορμή την «αγωνία» του για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση του άφησαν απροστάτευτη, θα έχει μια εφ’ όλης αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό. Ένα τριήμερο που δια μέσου των πλειστηριασμών θα πλειοδοτήσει στα εθνικά, στον κορονοϊό, στην οικονομία κλπ. Στόχος η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και τίποτ’ άλλο.

Περί αυτού πρόκειται. Η προστασία του ίδιου και όχι της πρώτης κατοικίας. Παλιά μου τέχνη κόσκινο ή στην προκειμένη περίπτωση… Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα