ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα τρολ: Από τον λαϊκισμό μέχρι τα fake news, ένα τσιγάρο δρόμος!

1434

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες που εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ έγινε στόχος χυδαίων επιθέσεων. Το ίδιο και η σύζυγος του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Το (βρόμικο) σχέδιο εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη (σ.σ.: θα πρέπει κάποιος να τρέφει αυταπάτες για να πιστεύει ότι ο Τσίπρας δεν έδωσε τις “ευλογίες” του) φιλοτεχνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της εποχής, από τον “σκοτεινό άρχοντα” των υπογείων του Μαξίμου (γνωστός για την αγάπη του στα… μαρούλια και στον Στάλιν) και είχε δύο άξονες:

Ο πρώτος να “αναδείξουν” (με fake news, “δημοσιογραφικές” χοντράδες και “ντοκουμέντα”), τα πολιτικά “μειονεκτήματα” του εκλεγμένου από τη βάση της ΝΔ, προέδρου Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο δεύτερος άξονας αφορούσε τους “εργάτες” που θα έφερναν εις πέρας την βρόμικη αποστολή. Αμ΄ έπος, αμ΄ έργον φτιάχτηκε ένας στρατός από λιμασμένα και κακοπληρωμένα τρολ, τα οποία τα ξαμόλησαν στη σφαίρα των social media.

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν καθημερινά συκοφαντικά σχόλια και δήθεν “ρεπορτάζ” για το “πολιτικό τέλος” του Μητσοτάκη. Πότε με το να ισχυρίζονται ότι οι “βαρόνοι” της ΝΔ θα “ανατρέψουν” τον Κυρ. Μητσοτάκη γιατί “δεν τραβάει”, πότε ότι “κινδυνεύει” από τη δημιουργία νέου κόμματος από το χώρο της δεξιάς και πότε γιατί ο Τσίπρας δεν “πρόκειται ποτέ” να χάσει απ΄ αυτόν τον πολιτικό αντίπαλο. Αυτά λάμβαναν χώρα σε “πολιτικό” (λέμε τώρα) επίπεδο.
Την ίδια ώρα τα λιμασμένα ΣΥΡΙΖΟτρολ βυσσοδομούσαν, στο βούρκο του διαδικτύου, εναντίον του προέδρου της ΝΔ και της συζύγου του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η λάσπη, τα fake news και τα ψέματα που ξερνούσε και ξερνά ο “αριστερός” υπόκοσμος του διαδικτύου εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις χυδαιότητες και ανιστόρητες αθλιότητες της “Αυριανής”, η οποία είχε στοχοποιήσει τον πατέρα του Κυριάκου, τον Κωνστανίνο Μητσοτάκη.

Η ήττα των ψεκασμένων

Επί 3 1/2 χρόνια αυτή τη δουλειά έκαναν οι “άρχοντες” των υπογείων του Μαξίμου και τα ψεκασμένα ΣΥΡΙΖΟτρολ. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν τους “δικαίωσε”. Το αντίθετο: τους έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κι αν νομίζει όλος αυτός ο εσμός πως μετά την συντριπτική τους ήττα στις εκλογές του 2019 ότι μπορούν να “αναστηθούν” από τις στάχτες του κορωνοιού είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Πρώτον, γιατί το 2020 δεν είναι ούτε 2013, ούτε 2014 όταν και “άνθισε” το “κίνημα” των ψεκασμένων.
Δεύτερον, γιατί είναι θλιβερή μειοψηφία. Η πλειονότητα του λαού στήριξε και στηρίζει τον Κυρ. Μητσοτάκη. Είναι δυσάρεστη η πραγματικότητα γι΄ αυτούς, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
Και τρίτον, γιατί επί θητείας Μητσοτάκη παρακρατικοί μηχανισμοί και παραδικαστικά κυκλώματα δεν είναι… αποδεκτά και ούτε είναι αγκαζέ με την κυβέρνηση. Οι εποχές που διάφορα πολιτικό-“δημοσιογραφικά” κυκλώματα και συμμορίες έστηναν σκευωρίες (βλ. Novartis και όχι μόνο) εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων ανήκουν στο σκοτεινό παρελθόν των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τελεία και παράγραφος.

Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι αυτή η χώρα επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βίωσε μεγάλα δράματα, είδε αθλιότητες και είδε να μπαίνουν σε εφαρμογή σχέδια εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων. Αυτό το κεφάλαιο, ωστόσο, έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα τον Ιούλη του 2019. Κι αυτό έκλεισε δια… χειρός λαού και Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε και κυρίως να μην ξεχνάμε απ΄ ότι γλυτώσαμε το 2019. Από ποιους γλιτώσαμε. Απλά κάντε το εικόνα στο μυαλό σας και σκεφτείτε η πανδημία να έβρισκε τη χώρα μας με κυβέρνηση Τσίπρα και Πολάκη. Η απόλυτη τραγωδία.

ΥΓ. Ο πολιτικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια και τέλος. Η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κουμουνδούρου για τη βόλτα με το ποδήλατο που έκανε ο πρωθυπουργός είναι απλά για γέλια, μπορεί και γελοία. Σίγουρα είναι γραφική. Τι ακριβώς, όμως, σας ενόχλησε “σύντροφοι”; Ο Μητσοτάκης είναι γνωστό ότι προτιμά να κάνει πεζοπορία και ποδήλατο. Ο Τσίπρας πάλι του αρέσει να λιάζεται πάνω στα κότερα εφοπλιστών και μάλιστα να το κάνει αυτό λίγες ώρες μετά την φονική φωτιά στο Μάτι.

Παρακάτω μπορείτε να… ξαναθυμηθείτε μερικά “έγκυρα ρεπορτάζ”, από κείνες τις αξέχαστες ημέρες που τη χώρα κυβερνούσε η παρέα του Τσίπρα και του Καμμένου.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr