Σύψας: Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα παράταση του lockdown μετά τις γεμάτες παραλίες

by news

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για παράταση του lockdown για ακόμα δυο εβδομάδες, μετά τις εικόνες συνωστισμού που σημειώθηκαν σε παραλίες και βουνά της Αττικής.

Αυτό ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας. Μάλιστα ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα σχολεία να κλείσουν ξανά, εάν παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε χθες και σήμερα, θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες», τόνισε ο Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική, ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα», είπε επίσης.

Ο καθηγητής προειδοποίησε, δε, ότι μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να πιέσει υπερβολικά το ΕΣΥ. «Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια, είναι η καμπάνα της μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη, δηλαδή να έχουμε έκρηξη. Και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ, τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος».

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Σύψας ήταν ξεκάθαρος: «Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα, γι’ αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες», σημείωσε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου όλα τα σχολεία εάν  υπάρξει έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τέλος, ανέφερε ότι επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να υπάρξει μετά το Πάσχα, οπότε θα έχει εμβολιαστεί και ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της χώρας.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα