Σύνοδος ΕΕ: Αναμένεται οι κυβερνήσεις να υιοθετήσουν δήλωση για απασχόληση και φτώχεια

by news

Οι ηγέτες των 27 κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα, Σάββατο, κατά την άτυπη σύνοδό τους στο Πόρτο, δήλωση για την απασχόληση και τη φτώχεια.

Σύμφωνα με σχέδιο του εγγράφου που είδε το Γερμανικό Πρακτορείο, «Η κοινωνική διάσταση, ο κοινωνικός διάλογος και η ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων βρίσκονταν ανέκαθεν στον πυρήνα μιας ανταγωνιστικής κοινωνικής οικονομίας της αγοράς» πρόκειται να δηλώσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

«Η δέσμευσή μας στην ενότητα και την αλληλεγγύη σημαίνει επίσης την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους και ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω», αναμένεται να αναφέρουν.

Στο σχέδιο της δήλωσης οι ηγέτες δεσμεύονται επίσης να αγωνισθούν κατά των διακρίσεων λόγω φύλου και να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια.

Η άτυπη σύνοδός τους πραγματοποιείται μια μέρα μετά από μια υψηλού επιπέδου διάσκεψη για την απασχόληση, μετά την οποία κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ και εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας υπέγραψαν ένα κοινό έγγραφο στο οποίο υπόσχονται να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο, οι συνομιλίες για την κοινωνική ατζέντα της ΕΕ, στις οποίες επικρατούν οι συζητήσεις για την ανεργία, την εξειδίκευση και τους μισθούς, μπορεί να παραμερισθούν από τρέχοντα άλλα ζητήματα.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα