Συνεργασία Θεοδωρικάκου – Καραμανλή για τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια

by MANIFESTO

Τη στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί, Τάκης Θεοδωρικάκος και Κώστας Καραμανλής, ύστερα από συνάντηση που είχαν.

Η συνεργασία επικεντρώνεται στην αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων και δημοσίων κτιρίων, με βάση το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το συντονισμό της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) και του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ, ώστε όλα τα ελληνόπουλα να νιώθουν ασφάλεια στα σχολεία τους.

Επίσης, ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», έργο ύψους 22 εκατ. ευρώ, για την ψηφιοποίηση των υδρομέτρων και τη βελτίωση του συστήματος ύδρευσης στο Δήμο Σερρών. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο έργο, που αποσκοπεί στην εξοικονόμηση, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στις Σέρρες, μέσω της αντικατάστασης τμήματος του δικτύου και σύνδεσης των δεξαμενών μεταξύ τους.

«Προχωράμε μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” και υιοθετούμε το αίτημα του Δήμου Σερρών, για ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο έργο, προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο κάνουμε πράξη ένα ψηφιακό σύστημα υδρομετρητών, που θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή μορφή. Με αυτό το έργο, θα υπάρξει τεράστια εξοικονόμηση νερού, ενώ υπάρχουν και συνοδευτικά έργα αντικατάστασης τμήματος του δικτύου και σύνδεσης των δεξαμενών μεταξύ τους, προκειμένου σε όλο το Δήμο Σερρών να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, την καλύτερη οικονομική συνθήκη της λειτουργίας του Δήμου και της υπηρεσίας ύδρευσης, προκειμένου να συμβάλουμε, με βιώσιμο τρόπο στην ανάπτυξη της πόλης και στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Ένα έργο πρότυπο και παράδειγμα, για πάρα πολλές περιοχές της χώρας» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη συνάντηση. 

Για ένα πραγματικά πρωτοποριακό έργο, έκανε λόγο απο την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής. «Η ψηφιοποίηση όλου του συστήματος, ένα έργο, το οποίο είναι περιβαλλοντικά φιλικό, ένα έργο το οποίο θα εξοικονομήσει νερό και ένα έργο το οποίο, όπως πολύ σωστά είπε ο κ. υπουργός, στην ουσία βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, πράγμα το οποίο βρίσκεται στην απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε.

Τέλος ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, σημείωσε: «Είναι μία υπέροχη ημέρα για τις Σέρρες, γιατί σήμερα εντάσσεται στο “Αντώνης Τρίτσης” ένα έργο μείζονος σημασίας για την περιοχή. Ένα καινοτόμο έργο, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Και έχω την ευτυχία και την ευλογία, θα έλεγα, να αγκαλιάζεται αυτή η προσπάθεια από τον υπουργό, τον κ. Θεοδωρικάκο, αλλά και τον απόλυτο σύμμαχο που έχουμε, τον υπουργό Υποδομών, τον κ. Καραμανλή. Πιστεύω ότι η ένταξη αυτού του καινοτόμου έργου θα δώσει πολλαπλά οφέλη και έχει ένα πολλαπλό αποτύπωμα τόσο περιβαλλοντικό όσο και ουσιαστικό για τους κατοίκους της περιοχής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υιοθέτηση αυτού του προγράμματος και η Αυτοδιοίκηση πιστεύω ότι δίνει το στίγμα του πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα