Συνελήφθη ο υπαστυνόμος του ΣΥΡΙΖΑ που εμπόδισε να συλληφθεί κουκουλοφόρος

388

Συνελήφθη ο συνδικαλιστής αστυνομικός που  φέρεται να είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ και να  εμπόδισε αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ να συλλάβουν κουκουλοφόρο στα επεισόδια του Συντάγματος.

Ο αξιωματικός αναζητείτο στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από μήνυση που κατέθεσε ο συνάδελφος του από την ομάδα ΔΡΑΣΗ στην Κρατική Ασφάλεια, για το αδίκημα της παράβασης «Ελευθέρωση Κρατουμένου» όπως ορίζεται από το άρθρο 172 Π.Κ.

Ο αξιωματικός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου με τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας σε βάρος του από την Κρατική Ασφάλεια. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα Παρασκευή (10/7) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι έχει επίσημη ενημέρωση πως έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού.

Όπως είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, πράγματι ο αξιωματικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι είναι πλέον αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΛΑΣ, να αναζητήσουν ευθύνες για τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε: «Όχι μόνο δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές στο Σώμα, αλλά είναι περίεργο πως αντιλαμβάνονται την αποστολή τους κάποιοι αστυνομικοί. Είναι πολύ λυπηρό».

Σημειώνεται ότι το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, που σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «εκφράζει τον αποτροπιασμό και την καταδίκη για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της Αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης».

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr