Συνάντηση Οικονόμου-ΠΕΠΤΕΓ: Τροποποιήσεις, όπου απαιτείται, στο πρόγραμμα Γεωργικών Συμβούλων

by news

Τα τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με τον Πρωτογενή Τομέα και επηρεάζουν την επαγγελματική δραστηριότητα των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε. συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου με αντιπροσωπεία της ΠΕΠΤΕΓ στην Αθήνα αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Βασίλη Κρανιά, τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Παπάζογλου , τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Καρύδη και τον Αν. Γεν. Γραμματέα Χαράλαμπο Πέρο.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν :

  • Η πορεία του προγράμματος πιστοποίησης των Γεωργικών Συμβούλων και των Φορέων και η συμμετοχή της Ένωσης στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή του Υπ.Α.Α.Τ .
  • Η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης .
  • Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Γεωτεχνικών Τ.Ε. όπως ο αποκλεισμός τους από το Πρόγραμμα Δακοκτονίας και από το εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ.
  • Το θέμα των απολυμάνσεων και η προσπάθεια των Εποπτών Υγείας να αποκλείσουν τον κλάδο των Γεωπόνων από αυτές .
  • Η επιμελητηριακή εκπροσώπηση των πτυχιούχων Γεωτεχνικών Τ.Ε.
  • Τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στον Γεωτεχνικό κλάδο μετά την κατάργηση των ΤΕΙ.

Ως προς τα παραπάνω θέματα ο Υφυπουργός διατύπωσε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες του προγράμματος των Γεωργικών Συμβούλων και παράλληλα να γίνονται οι αναγκαίες τροποποιήσεις όπου απαιτείται.

Επίσης να υπάρχει ποσόστωση Γεωπόνων Π.Ε. και Τ.Ε.  στις προσλήψεις έκτακτου και μόνιμου γεωτεχνικού προσωπικού και να εξαληφθεί οριστικά ο απαράδεκτος όρος εν ελλείψει, ενώ για το θέμα των απολυμάνσεων θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατευθεί ο κλάδος από τις μεθοδεύσεις για τον αποκλεισμό των Γεωπόνων Τ.Ε .

Τέλος, για το θέμα της επιμελητηριακής εκπροσώπησης τάχθηκε υπέρ της ένταξης των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε, στο υπάρχον για τους Γεωτεχνικούς Επιμελητήριο.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα