Συνάντηση Μπακογιάννη – Μπαμπινιώτη για την αξιοποίηση του Τοσίτσειου

101

Η δυνατότητα αξιοποίησης του χώρου για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας «Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων», στην οποία ανήκει το κτίριο, στη συμβολή των οδών Αχαρνών, Σουρμελή και Μάγερ, που εκκενώθηκε το πρωί από την ΕΛΑΣ.

Οι κ.κ. Μπακογιάννης και Μπαμπινιώτης συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα, προς όφελος των Αθηναίων, το μέχρι πρότινος υπό κατάληψη κτίριο, ώστε να βοηθήσει στην αναβάθμιση της περιοχής. Το επόμενο διάστημα, ο δήμος Αθηναίων και το δ.σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας θα έχουν πιο συστηματική συνεργασία, με στόχο να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Ήδη ο δήμος Αθηναίων, αμέσως μετά την εκκένωση, προχώρησε στον πλήρη καθαρισμό του εσωτερικού του κτηρίου, το σφράγισε και ξεκίνησε παρεμβάσεις αναβάθμισης του εξωτερικού χώρου, με ενίσχυση του φωτισμού της περιοχής, για να είναι πιο ασφαλής και φιλική.