Συνάντηση Δένδια – ΓΓ Αραβικού Συνδέσμου για Συρία και Λιβύη

12

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποδέχθηκε στις 9:20, στο υπουργείο Εξωτερικών, τον Αιγύπτιο επικεφάλης του Αραβικού Συνδέσμου, Άχμεντ Αμπούλ Γκέιτ (Αhmed Aboul Gheit), με τις εξελίξεις στο περιφερειακό επίπεδο, με έμφαση στη Συρία και τη Λιβύη, να βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης.

Στη σαραντάλεπτη συνομιλία, εκτός από τις περιφερειακές εξελίξεις, συζήτησαν, επίσης, για τις διεθνείς εξελίξεις και τη σχέση του Αραβικού Συνδέσμου με την Ελλάδα. Είναι η δεύτερη φορά που συναντάται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς είχαν την πρώτη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου, στις 10:00, ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε τον ομόλογό του από το Μπαγκλαντές, Αμπούλ Καλάμ Άμπντουλ Μόμεν (Abul Kalam Abdul Momen). Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι συνομιλίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επικεντρώθηκαν σε θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Με το πέρας των συνομιλιών θα υπογραφεί Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών για τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr