Σύμβουλος του Τσίπρα ο Κορκολής

847
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας πατάει σε δύο βάρκες, αν και ορισμένες κινήσεις δηλώνουν τη μετατόπιση και την προτίμησή του.

Χαρακτηριστική είναι η ανάθεση της ευθύνης του τομέα της Οικονομίας στον 49χρονο τοπογράφο – μηχανικό, απόφοιτο του ΕΜΠ, Παναγιώτη Κορκολή, πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ μεταξύ 2015-2019.

Ο κ. Κορκολής διαδέχθηκε τον Αλέξη Χαρίτση στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων όταν εκείνος υπουργοποιήθηκε και υπήρξε στο παρελθόν, προ διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στενός συνεργάτης του Γιώργου Σταθάκη. Εχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, στο Κτηματολόγιο, στην κατασκευή της Εγνατίας οδού και – το σημαντικότερο – στα χρόνια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων συνδέθηκε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, απ’ όπου πηγάζει και η ευρωπαϊκή κουλτούρα που τον συνοδεύει. Ο κ. Κορκολής λοιπόν είναι ένα ακόμα πρόσωπο που επιβεβαιώνει αν όχι τη στροφή, τουλάχιστον την προσπάθεια μετεξέλιξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέραν αυτών ωστόσο έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο φιλοευρωπαϊκός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζει και αναγνωρίζει τη μέριμνα του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης για την επόμενη μέρα και ιδιαιτέρως τις πρόνοιες που λαμβάνει για τη θωράκιση των εθνικών συστημάτων υγείας, για την αντιμετώπιση της κλιματικής – αλλαγής και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ευρωπαϊκών οικονομιών. Και διαπιστώνει επίσης ότι η ελληνική πολιτική και η Αριστερά εν προκειμένω είναι ελλειμματική απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις της νέας εποχής. Γι αυτό και επιμένουν ότι χρειάζονται ουσιαστικές απαντήσεις οι προκλήσεις της νέας εποχής.

Από τον Βηματοδότη

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr