Συγκλονίζει η τραγωδία στη Ρόδο – Πώς πνίγηκαν οι δύο αδερφές

24

Ανατριχιαστικά είναι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο αδερφές από τη Γαλλία σε πισίνα ξενοδοχείου της Ρόδου, όπου βρισκόταν μαζί με την οικογένειά τους για διακοπές.

Οι νεαρές κοπέλες δεν ήξεραν κολύμπι, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των γονιών τους,σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής. Εκτός τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 ετών.
Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 3 και μισή ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.
Αμέσως μετά τις 5 όμως, οι δύο από τις 4 αδελφές πήγαν στην πισίνα, όπου όμως όπως προκύπτει σύμφωνα με το δημοσίευμα από τις κάμερες ασφαλείας, οι νεαρές κατανάλωσαν γλυκά και άλλα σνακ από τον μπουφέ που υπήρχε.
Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα  κορίτσια επειδή δεν ήξεραν κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 6 και 10 έφθασαν εκεί. Επειδή όμως πιθανότατα δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα,αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το βάθος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα.
Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν και τότε ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τραγωδίας: Η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη και δυστυχώς δεν τα κατάφερε κανένα από τα δύο κορίτσια. Ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο στις 6.20, όπου οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου προσπαθούσαν να επαναφέρουν τη μία από τις δύο αδερφές, που είχαν βγάλει από την πισίνα, αλλά δυστυχώς κανείς δεν είδε ότι η μεγαλύτερη ήταν νεκρή στον πάτο, παρά μόνο όταν την αναζήτησαν οι  γονείς που νόμιζαν ότι ήταν στο δωμάτιό της.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου και ο ναυαγοσώστης θα προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου προκειμένου να αποφασιστεί αν θα τους ασκηθούν διώξεις.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr