ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!

355

Σε μια τηλεοπτική κόντρα του με τον Κ. Κυρανάκη, ο Ν. Φίλης αναφέρθηκε στην 70χρονη ιστορία της «Αυγής» υπερασπιζόμενος την ιστορική εφημερίδα που την έκλεισε η χούντα. «Η αμφισβήτηση της δημοκρατικότητας και της ιστορίας 70 ετών της Αυγής των Γλέζου, Κύρκου, Μπριλλάκη, Γιάνναρου, Λιναρδάτου, Χρυσοστομίδη, Ευφραιμίδη, Μαυροειδή και τόσων άλλων (σ.σ.: Αναγνωστάκη, Κωνσταντινίδη, Βουρνά, Παπαγιαννάκη θα προσέθετα), δεν εμπίπτει φυσικά στην αρμοδιότητα του εν λόγω βουλευτή και άλλων παρομοίου πολιτικού διαμετρήματος και ήθους προσωπικοτήτων», είπε ο Ν. Φίλης.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου
Δεν θα σταθώ τώρα στην κόντρα Κυρανάκη-Φίλη. Θα σταθώ σε κάτι άλλο. Επειδή «ήμουν κι εγώ εκεί», τότε… Και επειδή αυτά λέγονται την ώρα που ξεσκεπάζεται το ανατριχιαστικό παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ, νιώθω την ανάγκη να κάνω μια ερώτηση στον Ν. Φίλη και να ζητήσω μετά μια δημόσια συγγνώμη. Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει μία στο εκατομμύριο, Ν. Φίλη, έστω ένας απ’ αυτούς που ανέφερες να ανεχόταν το παρακρατικό αίσχος που δημιουργήθηκε πάνω στις προσωπικότητές τους και το πραγματικό ΗΘΟΣ τους;

Οχι το διάτρητο «ηθικό πλεονέκτημα», το οποίο άλλωστε από τον κρυστάλλινο βίο αυτών και πολλών άλλων ανιδιοτελών αγωνιστών δανειστήκατε; Υπήρχε έστω και μία στο εκατομμύριο; ΟΧΙ! Και η ΣΥΓΓΝΩΜΗ: Επειδή ήξερα, γι’ αυτό και μίλησα «ενοχλώντας» σε ανύποπτη στιγμή -πριν υπάρξει η ΠΦΑ-, δεν έπρεπε να «πειστώ» ότι μπορεί να αλλάξουν. Κι έτσι να ενταχθούν στην κανονικότητα και στη θεσμική λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Δεν έπρεπε λοιπόν να επιτρέψω στον εαυτό μου να γράφω εντάσσοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο «δημοκρατικό τόξο». ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
(Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr