Στυλιανίδης: Σπάνιος ο συντονισμός των δυνάμεων που έδρασαν στην Εύβοια (vids)

17
Στυλιανίδης: «Σπάνιος ο συντονισμός των δυνάμεων που έδρασαν στην Εύβοια» (vids) tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, επισκέφθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ευρώπης προς τη δοκιμαζόμενη από τις πυρκαγιές χώρα μας.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Στυλιανίδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η κατάσταση στην Εύβοια ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη. Με την εμπειρία μου ως Επίτροπος σε πολλές περιοχές του κόσμου σε ό,τι αφορά δασικές πυρκαγιές, θα ήθελα να πω ότι μου έκανε εξαιρετική εντύπωση ένας σπάνιος συντονισμός που έχει επιδειχθεί τις τελευταίες ημέρες στην Εύβοια».

Ο Στυλιανίδης τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες και επισήμανε ότι ο ίδιος εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή παρουσία και αλληλεγγύη στο πλαίσιο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕRescEU, αλληλεγγύη η οποία μάλιστα εκφράστηκε έμπρακτα με τη συνδρομή σε επίπεδο επιχειρησιακών μέσων από πλευράς των κυβερνήσεων της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Κροατίας.

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε ζωές και να σώσουμε τις περιουσίες των κατοίκων» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη.

«Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Εκεί αναδεικνύεται η αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Αυτό εκφράζει η επίσκεψη του Επιτρόπου του κ. Στυλιανίδη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η αξία της αλληλεγγύης αναδείχθηκε έμπρακτα  με την υλοποίηση του μηχανισμού rescEU, τόνισε προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία προσπάθεια που αφορά όλη την Ευρώπη.

(Πηγή OneTV)