Στον Λιβάνιο οι αρμοδιότητες για ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ

by MANIFESTO

Κομβικό ρόλο θα έχει στο οργανόγραμμα του Μεγάρου Μαξίμου ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θοδωρής Λιβάνιος. Πέραν των αρμοδιοτήτων του στον συντονισμό των κυβερνητικών χειρισμών σε μια σειρά από κρίσιμα μέτωπα δίπλα στον υπουργό Επικράτειας, Γιώργο Γεραπετρίτη, θα έχει την πολιτική εποπτεία του συνόλου των κρατικών ΜΜΕ.

Ο λόγος Βεβαίως για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ στο κάδρο των δραστηριοτήτων του θα βρίσκεται και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Για τον λόγο αυτόν, άμεσος συνεργάτης του στην άσκηση των καθηκόντων του θα είναι ο γ.γ Γιάννης Μαστρογεωργίου, με τον οποίο γνωρίζονται πολλά χρόνια, έχοντας σύμφωνα με τους γνωρίζοντες εμφανή πολιτική χημεία.

Κεντρική στόχευση του Μαξίμου με την επιλογή αυτή είναι να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο δίαυλος επικοινωνίας με το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και το δίδυμο Ζούλα-Γαμπρίτσου, καθώς το σχετικό μοντέλο λειτουργίας που έχει υιοθετηθεί (αν και αμφισβητήθηκε εντόνως από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε στην αρχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη για προσπάθεια να ελεγχθεί η κρατική ραδιοτηλεόραση από τον στενό πρωθυπουργικό πυρήνα, με την ΕΡΤ και το ΑΠΕ να τελούν υπό τη σκέπη του πρωθυπουργού, είναι κατά κοινή ομολογία επιτυχημένο. Αφενός, το ενημερωτικό περιεχόμενο της ΕΡΤ δεν θυμίζει σε τίποτα την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ TV με την ΑκριΒοπούλου. τον Μερτζάνη, τον Καψώχα και τους υπόλοιπους εκλεκτούς της περιόδου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και, αφετέρου, είναι σαφής η άνοδος της ψυχαγωγίας στους πίνακες τηλεθέασης.

Ως εκ τούτου, εκτιμήθηκε πως θα ήταν χρήσιμο να δοθεί ακόμη πιο ισχυρή θεσμική υπόσταση σε αυτό το κομμάτι, με τον θοδωρή Λιβαάνιο να είναι το πρόσωπο γύρω από το οποίο θα «τρέξει» το όλο εγχείρημα.

Από το Secret των Παραπολιτικών

Σχετικα Αρθρα