Στο τραπέζι και η απαγόρευση κυκλοφορίας

30
ΑΠΕ ΜΠΕ

Επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τις αυστηρές συστάσεις όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά, ότι από κει και πέρα κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι.

«Οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στις κατοικίες τους. Η κυκλοφορία εκτός οικίας θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο για την εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας ότι συνεχίζεται το μέτρο της υποχρεωτικής 14ήμερης καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο απαγόρευσης πτήσεων από και προς την Ελλάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα επανέλαβε, όπως είπε, την αυστηρότατη σύσταση του κράτους στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν την κυκλοφορία εκτός οικίας στο ελάχιστο», προσθέτοντας με νόημα ότι «από κει και πέρα κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι», με αφορμή τους ανεγκέφαλους που συνεχίζουν να κάνουν σαν να βρίσκονται σε διακοπές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό «συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώμονα το καλύτερο για όλους μας».

Επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες και να αναδείξουμε το φιλότιμο που έχουμε ως λαός για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου.

«Τιμούμε και ευχαριστούμε όλους τους φαρμακοποιούς, τους εργαζόμενους στα media, τους οδηγούς όλους όσους δουλεύουν και δεν μπορούν να μείνουν σπίτι τους», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr