Στο τραπέζι η επαναφορά του click away στην Αττική

by news

Τη λειτουργία των καταστημάτων με περιορισμούς στην Αττική, από αυτό το Σαββατοκύριακο, συζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι λοιμωξιολογοι, το Υπουργείο Ανάπτυξης και οι εκπρόσωποι της αγοράς.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η λειτουργία των καταστημάτων ένδυσης και υπόδυσης με “click in shop”, δηλαδή αγορά μέσα στο κατάστημα με ραντεβού, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός έξω από τα καταστήματα. Για όλες τις άλλες επιχειρήσεις συζητείται η λειτουργιά με την μέθοδο της παράδοσης εκτός (click away), όπως έγινε την περίοδο των εορτών.

Για την ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει θέμα με τα καταστήματα στην υπόλοιπη χώρα.

Καθοριστική πάντως και για τα καταστήματα αλλά και για το άνοιγμα των Γυμνάσιων και Λυκείων από Δευτέρα θα είναι η εκτίμηση που θα κάνει σήμερα το απόγευμα η επιτροπή επιδημιολόγων που συγκαλείται εκτάκτως για να συζητήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική και τους νομούς Βοιωτίας και Ευβοίας.

Ο Καθηγητής περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε σήμερα πως αν ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια στις Αρχές Μαρτίου ο αριθμός των κρουσμάτων θα φτάνει τα 2.000 ημερησίως. Παράλληλα, η Μίνα Γκάγκα επεσήμανε ότι επανεξετάζονται τα πάντα.

Επίσης χθες ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας είπε χθες ότι στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης λοιμωξιολόγων σήμερα, είναι πολύ πιθανό η Αττική να προχωρήσει σε στάδιο κόκκινο πράγμα που σημαίνει ότι θα ανασταλεί το άνοιγμα των λυκείων και ενδεχομένως και των γυμνασίων ενώ ενδεχομένως να επανέλθει το click away στην αγορά. «Αυτά θα δούμε αύριο. Θα γίνει έκτακτη εκτίμηση της κατάστασης από τους επιδημιολόγους για να δούμε που βρισκόμαστε».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα