Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 και στο Μέγαρο Μαξίμου μετρούν τα συν και τα πλην. Τα κυβερνητικά στελέχη μελετούν τα δημοσκοπικά ευρήματα και δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς παρά τη μεγάλη περιπέτεια της πανδημίας όλες οι μετρήσεις και οι δείκτες των ερευνών δείχνουν ότι επέστρεψε η αισιοδοξία για τις προοπτικές της χώρας και των πολιτών.

Μεταναστευτικό, εθνικά θέματα, αντιμετώπιση της πανδημίας, εμβολιασμός, Οικονομία, επενδύσεις, ρευστότητα, ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, ασφάλεια, είναι οι τομείς που αξιολογούνται θετικά από την ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο άλλος πυλώνας που ρίχνουν το βάρος είναι το πολιτικό κλίμα και η απήχηση που έχει η Νέα Δημοκρατία στους πολίτες μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης. Έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που κυβέρνηση στο μέσο της θητείας της έχει τόσο θετική εικόνα. Σύμφωνα με τις έρευνες, σταθεροί ψηφοφόροι της Ν.Δ., κεντρώοι και ένα κομμάτι της Κεντροαριστεράς που για πρώτη φορά ψήφισε Ν.Δ., συνεχίζουν να στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η κυριαρχία του στο Κέντρο είναι απόλυτη. Ακόμη και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, η μεγάλη πλειοψηφία συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και ο πρωθυπουργός έχει πολύ υψηλά επίπεδα αποδοχής», αναφέρει στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου στη «Βραδυνή της Κυριακής» και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εννοεί κυριολεκτικά αυτό που επαναλαμβάνει για εξάντληση της τετραετίας. Θέλει τα επόμενα δύο χρόνια να προχωρήσει μεταρρυθμίσεις που πήγαν πίσω λόγω της πανδημίας και με τα 32 δισ. ευρώ, χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα 25 δις ιδιωτικές επενδύσεις που θα προστεθούν σε αυτά, και τα 26,7 δισ. του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021-27 να υπάρξει εκτίναξη της Οικονομίας προς τα πάνω. Στο τέλος της θητείας και αφού η χώρα θα έχει μπει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, θα καλέσει τους πολίτες να κρίνουν αν θέλουν να συνεχίσει».

Ως προς τα εθνικά θέματα και τις δύσκολες σχέσεις με την Τουρκία, η επιθετικότητα της γειτονικής χώρας αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα στο πεδίο, όπως συνέβη στον Έβρο και στο Αιγαίο, αλλά και μέσα από την αμυντική θωράκιση της χώρας, την ενίσχυση των υπαρχουσών συμμαχιών και την οικοδόμηση νέων. Επίσης, η Ελλάδα πέτυχε οι σχέσεις της με την Τουρκίας να εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας.