Στο Μόναχο μεταφέρεται η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

by Christos

Μετά την πτώση κατά 30% του αριθμού των επισκεπτών στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που διεξήχθη πέρσι και την απουσία πολλών σημαντικών αυτοκινητοβιομηχανιών από την διοργάνωση, η ένωση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών VDA, αποφάσισε να μεταφέρει την μεγαλύτερη γερμανική έκθεση στο Μόναχο.

Το 2021, θα είναι η πρώτη χρονιά που το Μόναχο θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου, αναφέρει το Reuters.

Το Μόναχο έπεισε το διοικητικό συμβούλιο της VDA ότι το κέντρο της πόλης και οι εξαιρετικά ελκυστικές τοποθεσίες κοντά στο κέντρο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις για την έκθεση, δήλωσε η πρόεδρος της VDA, Χίλντεγκαρντ Μιούλερ.

Τα περίπτερα των εκθέσεων και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Πάρκο, δίπλα στο παγκόσμιο αρχηγείο της BMW στο Μόναχο. Η IAA θα εξελιχθεί από μια έκθεση αυτοκινήτου σε μια έκθεση κινητικότητας, ανέφερε η VDA. Η επόμενη έκθεση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η ένωση δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η Φρανκφούρτη δεν θα φιλοξενήσει πλέον την παράσταση μετά από σχεδόν 70 χρόνια ως έδρα της έκθεσης των τελευταίων καινοτομιών του κλάδου. Η επιλογή έγινε μεταξύ των τριών γερμανικών πόλεων Βερολίνο, Αμβούργο και Μόναχο.

Η έκθεση της Φρανκφούρτης είναι επίσης γνωστή με το γερμανικό της ακρωνύμιο IAA (International Automobile Exhibition). Ήταν μια σημαντική έκθεση για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ των αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά η εκδήλωση του περασμένου Σεπτεμβρίου κατέγραψε μια πρωτοφανή πτώση του ενδιαφέροντος, καθώς οι μεγάλες μάρκες συμπεριλαμβανομένου και της Ferrari – μια μάρκα που έλκει σαν μαγνήτης τους επισκέπτες- αποφάσισαν να μην συμμετέχουν.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα