Στήριξη Πατούλη στο αίτημα του Δήμου Αχαρνών να μην μεταφερθεί η ΔΟΥ

71
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ομόφωνο αίτημα του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών να μην μεταφερθεί η εφορία από τον Δήμο τους στον Δήμο Αγ. Αναργύρων, εξέφρασαν στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός και οι επικεφαλής των παρατάξεων παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού.

Ειδικότερα ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη ότι πέρα από το ψήφισμα υπέρ της παραμονής της ΔΟΥ στον Δήμο που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο, αποφασίστηκε και η συγκρότηση μεικτής επιτροπής αποτελούμενη από δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, βουλευτές και εκπροσώπους φορέων της πόλης. Τόνισαν ότι «η ΔΟΥ θα έπρεπε να βρίσκεται στον μεγαλύτερο Δήμο, δηλαδή στις Αχαρνές που αριθμεί 150.000 κατοίκους» και υπογράμμισαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση, με αφορμή και την απομάκρυνση σχεδόν όλων των δημόσιων υπηρεσιών από την πόλη, οδηγεί τον Δήμο σε περαιτέρω υποβάθμιση. Εναλλακτικά πρότειναν τη μετεστέγαση της εφορίας σε νέο λειτουργικό χώρο και ζήτησαν τη στήριξη του περιφερειάρχη, ώστε να μην εφαρμοστεί αυτή η «άδικη», όπως τη χαρακτήρισαν απόφαση.

Ο Γιώργος Πατούλης αναγνώρισε το προβλήμα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και δήλωσε πως θα στηρίξει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου θέτοντας το στον αρμόδιο υπουργό, με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης λύσης. «Σεβόμαστε και υποστηρίζουμε τις ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών και σ΄αυτό το πλαίσιο αναγνωρίζουμε το δίκαιο του αιτήματός σας. Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες της Αττικής να εξυπηρετούνται, χωρίς ταλαιπωρία, με ισότιμους όρους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας με στόχο να βρεθεί άμεσα, μία βιώσιμη λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr