Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό ο Πρωθυπουργός

by news

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή (3/7) στις 8:30.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού για αύριο (3/7), ο κ. Μητσοτάκης, στις 10:30, θα απαντήσει στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Μπήκαν ήδη οι μπουλντόζες

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου, προκειμένου να κατεδαφιστούν εκατοντάδες κτίρια.

Η εικόνα στο Ελληνικό είναι ήδη διαφορετική καθώς έχουν συγκεντρωθεί τα μηχανήματα που θα προχωρήσουν στις εργασίες.

Κάποιες εργασίες, όπως εδαφοτεχνικές μελέτες, περιφράξεις, έργα ασφαλείας για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο έχουν ξεκινήσει ήδη.

Περίπου 900 κτίρια αναμένεται να κατεφαδιστούν συνολικά, με τις πρώτες άδειες κατεδάφισης να αφορούν σχεδόν στα μισά από αυτά.

Οι πρώτες κατεδαφίσεις ξεκίνησαν από πέντε κτίρια τα οποία έχουν καθοριστεί με υπουργική απόφαση του υπ. Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Πρόκειται κατ ουσίαν για ένα σύμπλεγμα συνδεομενων κτιρίων ακριβώς δίπλα απ τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμένα.

Την τελετή είχε προαναγγείλει ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας πως τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Και η διοίκηση της Lamda Development επιβεβαίωσε, κατά την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα, την έναρξη του έργου στο Ελληνικό, με σύνθημα «Προχωράμε μπροστά».

«Το Ελληνικό έχει ήδη αρχίσει, ακόμη κι αν δεν είναι θορυβώδη τα πρώτα έργα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου.

Όπως επισήμανε, οι πρόδρομες εργασίες με τις αποψιλώσεις ξεκίνησαν, για να προχωρήσουν στη συνέχεια οι κατεδαφίσεις κτιρίων.

«Είμαστε πανέτοιμοι οικονομικά για τα έργα της επόμενης πενταετίας», πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου για να συμπληρώσει πως για το project του Ελληνικού έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση.

«Εχουμε φθάσει σε ένα σημείο όπου αναμένεται να πληρωθούν όλοι οι όροι για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων επί της έκτασης του πρώην αεροδρομίου. Οι πρόδρομες εργασίες ξεκινούν πιο άμεσα ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος. Είναι η πρώτη φορά στην ετήσια γενική συνέλευση, από το 2015, όπου δεν αναφερόμαστε σε προσδοκίες αλλά σε βεβαιότητα», ανέφερε ο πρόεδρος της Lamda Development, Τάσος Γιαννίτσης, προσθέτοντας ότι η επένδυση στο Ελληνικό έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία η χώρα πλήττεται από την κρίση του κορωνοϊού.

«Δεν περιμέναμε η εκκίνηση του έργου να γίνει σε αυτή τη συγκυρία και γι’ αυτό η επένδυση του Ελληνικού αποκτά μία ουσιαστική και συμβολική σημασία για τη χώρα και την αναπτυξιακή διαδικασία συνολικότερα. Το Ελληνικό δεν είναι μόνο μπουλντόζες ή καζίνο, αλλά ένα εμβληματικό σημείο στην πορεία μιας χώρας που αντιμετώπισε τη 10ετή κρίση και είναι εκ νέου αντιμέτωπη με μία παγκόσμια κρίση».

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα