Στην Αθήνα φτάνουν οι δύο Έλληνες επιβάτες του Diamond Princess

25
Φωτό αρχείου
Στην Ελλάδα φθάνουν σήμερα Σάββατο (22.02.2020) οι δύο Έλληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Diamond Princess» που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία.

Οι δύο Έλληνες διέμειναν επί εβδομάδες στο κρουαζιερόπλοιο απομονωμένοι όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες, πολλοί εκ των οποίων έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό και δύο έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το ταξίδι επιστροφής των δύο Ελλήνων ξεκίνησε από το Τόκιο της Ιαπωνίας, με πρώτο σταθμό το Βερολίνο και δεύτερο τη Ρώμη.

Από την ιταλική πρωτεύουσα θα παραληφθούν από ένα ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος C27, που θα απογειωθεί από την Ελευσίνα, όπου και θα επιστρέψει μαζί τους.

Οι δύο Έλληνες μόλις φθάσουν στη χώρα μας θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών, όπως συνέβη στις 9 Φεβρουαρίου με δύο άλλους Έλληνες, οι οποίοι επέστρεψαν στη χώρα μας από την Κίνα και παραμένουν ακόμα σε καραντίνα στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Θα υποβληθούν σε ειδικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρουν ή όχι τον κοροναϊό και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε «εθελούσια απομόνωση» δύο εβδομάδων.

Πηγή: athina984.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr