Στη γραμμή “δεν είδα, δεν ξέρω” συνεχίζονται οι απολογίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

41
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΔίκη Χρυσής Αυγής: Αρνείται τα πάντα για τη δολοφονία Φύσσα ο πυρηνάρχης Πατέλης

Στον απόηχο της απολογίας του Γ.Ρουπακιά, που χαρακτήρισε “απλή ανθρωποκτονία” τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνεχίστηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυςής Αυγής.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής υπέβαλαν αίτημα να αναγνωστούν δύο τηλεφωνικές κλήσεις από το τηλέφωνο του Γ. Ρουπακιά στις 21:11 και 21:22 τη βραδιά της δολοφονίας που έχουν καταγραφεί απο την κεραία της Νίκαιας και όχι από την περιοχή του Περιστερίου που ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος υποστήριξε ότι βρισκόταν εκείνη την ώρα. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Γ.Σκάλκος, ο οποίος προσφάτως προήχθη στο βαθμό του Αρχικελευστή, υποστήριξε στην απολογία του στο δικαστήριο ότι το βράδυ της δολοφονίας είχε πάει στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια, επειδή τον ειδοποίησε ο συγκατηγορούμενός του Γ.Δήμου πως έχει λάβει μήνυμα που καλούσε μέλη της Χρυςής Αυγής να μεταβούν στα γραφεία. Όταν έφτασαν εκεί μαζί, είδαν τα γραφεία κλειστά, υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ενώ αρνήθηκε ότι ο ίδιος είχε λάβει το επίμαχο μήνυμα. Επέμεινε δε ότι την ώρα της δολοφονίας ο ίδιος και ο Γ.Δήμου είχαν πάει σε ένα βενζινάδικο και μετά επέστρεψαν στο σπίτι του δεύτερου.

“Ο Δήμου είχε πάρει ένα μήνυμα. Τον πήρα για να πάμε στα γραφεία αλλά ήταν κλειστά και φύγαμε με κατεύθυνση το Κερατσίνι, όπου βάλαμε βενζίνη. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Δήμου μίλησε με το Ρουπακιά και του είπε ότι τον έχουν πιάσει. Φύγαμε και πήγαμε στο σπίτι του και μίλησε από εκεί με τον Πατέλη, δεν είμαι σίγουρος, δεν θυμάμαι», ανέφερε στην απολογία του.

Ο Γ. Σκάλκος είπε μάλιστα, πως κοντά στην τοπική είχε δει το συγκατηγορούμενό του, Ιω. Κομιάνο, «πάνω στο μηχανάκι του και πήγαινε προς το Κερατσίνι με ήρεμη ταχύτητα», με τον Ι.Κομιάνο να αντιδρά
Ι.Κομιάνος: Ο Δήμου στα είπε;
Γ.Σκάλκος: Φορούσα κράνος και δεν άκουγα καλά. Άκουγα μια ομιλία αλλά όχι καλά.
Πρόεδρος: Δεν σταματήσατε να μιλήσετε; Εν κινήσει τα λέγατε;
Γ.Σκάλκος: Ο Δήμου μου έκανε σήμα και πήγα στην άκρη. Μου είπε «πιάσαν κάποιους και πάμε να φύγουμε».
Πρόεδρος: Που ξέρατε ότι ο Κομιάνος πάει προς το Κερατσίνι;
Γ.Σκάλκος: Μου το μετέφερε ο Δήμου. Όλη αυτή η στιχομυθία είχε γίνει εν κινήσει. Έμαθε ο Δήμου ότι έχουν πιασει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και κάτι τέτοια. Θυμάμαι μόνο το τηλεφωνημα με το Ρουπακιά, ότι τον είχαν πιάσει.
Πρόεδρος: Όταν το μάθατε σας έκανε εντύπωση;
Γ.Σκάλκος: Απόρησα, δεν είχε δώσει -ούτε αυτός, ούτε άλλος- δικαιώματα, ότι ήταν τέτοιος χαρακτήρας. Δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω παραπάνω.

Οι ισχυρισμοί του Γ.Σκάλκου προκάλεσαν βροχή ερωτήσεων από την έδρα, καθώς έρχονται σε αντίθεση με τα όσα έχει πει στην απολογία του ο κατηγορούμενος Γ.Δήμου.

Πρόεδρος Άλλα πράγματα λέει ο Δήμου. Ξέρετε τί λέει;
Γ.Σκάλκος: Ότι ο Κομιάνος μας είπε «πάνε να πιάσουν τους δικους μας», «πάμε για μάχες» και τέτοια.
Πρόεδρος: Γιατί να πει ο Δήμου ότι είχε μηχανές έξω από την τοπική; Τον ρωτήσατε;
Γ.Σκάλκος:Δεν τον ξαναείδα.
Πρόεδρος: Κατηγορείστε και οι δύο ότι περνάτε από τα ίδια σημεία μαζί, δεν τον βρήκατε να του πείτε γιατί λέει διαφορετικά πράγματα από εσάς;
Γ.Σκάλκος: Έλειπα ταξίδι. Πήγα να του τηλεφωνήσω μετά και δεν το σήκωνε, μετά το τηλεφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Μέχρι σήμερα δεν του μίλησα ποτέ. Κι εδώ που ήρθε, ήταν με το δικηγόρο του, κατεθεσε κι έφυγε.
Πρόεδρος: Εσείς δηλαδή τον Κομιάνο δεν τον ακούσατε να λέει κάτι;
Γ.Σκάλκος: Όχι.

Νωρίτερα απολογήθηκε στο δικαστήριο ο Σταύρος Σαντοριναίος, ο οποίος αρνήθηκε κάθε σχέση με τη δολοφονία Φύσσα και τη Χρυςή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι αιτία της εμπλοκής του ήταν οι τηλεφωνικές κλήσεις τη βραδιά της δολοφονίας Φύσσα με τον συγκατηγορούμενό του Μ.Αναδιώτη που είναι στενός του φίλος.

“Είχα επτά τηλεφωνικές κλήσεις με ένα παιδικό μου φίλο, γι’ αυτό είμαι εδώ. Αυτό μάλλον ήταν υπεραρκετό για να τραβήξω όλα αυτά. Εγώ δεν έχω ούτε μια φωτογραφία της Χρυσής Αυγής στους υπολογιστές μου . Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι σε καμία φωτογραφία και δεν έχω καμία κλήση με άλλους συγκατηγορουμένους μου. Τον Παύλο Φύςςα δεν τον ήξερα, εκ των υστέρων έμαθα ότι οι γονείς μου γνώριζαν την οικογένεια Φύσσα. Οι γονείς μου έπαθαν σοκ όταν έμαθαν για τον Παύλο και η μητέρα μου προσπαθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του για να συλλυπηθεί”, ανέφερε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο.

Υποστήριξε ότι την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν σπίτι του και περίμενε όπως κάθε βράδυ τηλεφώνημα από τον Μ.Αναδιώτη για να βγάλουν βόλτα τους σκύλους του.

Σ.Σαντοριναίος: Με κάλεσε ο Αναδιώτης και μου είπε «κάποιες ομάδες πλακώθηκαν, μαχαιρώθηκαν», του λέω «έλα ρε…» και το κλείσαμε. Πήγα στους γονείς μου, το ανέφερα, μου λέει η μάνα μου «σου είπε ποιος; Στο Κερατσίνι;» Μου λέει «για ξαναπάρε τον, μπορεί να ‘ναι κάποιος γνωστός μας»
Πρόεδρος: Εσείς δεν είχατε σκεφτεί μόνος σας να ρωτήσετε ποιος ήταν;
Σ.Σαντοριναίος: Μα ρώτησα, αλλά δεν ήξερε λεπτομέρειες.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr