Στη Χίο Βορίδης και Μηταράκης

60

Σειρά συναντήσεων έχει στη Χίο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Μάκης Βορίδης. Συγκεκριμένα φθάνοντας το βράδυ του Σαββάτου στο νησί, μαζί με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο για το θέμα της Γεωργικής Σχολής.

Σήμερα Κυριακή (10/9), στις 9.30 π.μ., 10 Νοεμβρίου ο κ. Βορίδης μαζί με τον κ. Μηταράκη θα έχουν σύσκεψη με τη ν Εισαγγελέα Χίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου και εν συνεχεία θα επισκεφθούν το Μουσείο Μαστίχας στο Πυργί.

Μετά την ξενάγηση στο Μουσείο, θα έχουν συνάντηση (στις 12.00 το μεσημέρι) και με το ΔΣ της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Εν συνεχεία, οι δύο υπουργοί θα επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη της Μητρόπολης «Αγιος Αγαπητός» στην περιοχή του Βροντάδου, όπου θα ξεναγηθούν από το Μητροπολίτη Χίου.

Στη συνέχεια και περί τις 2.15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο υπό κατασκευή φράγμα Κόρης Γεφύρι.

Το απόγευμα ο κ. Βορίδης θα πάρει μέρος στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Ιερή Λιτανεία της Εικόνας των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, Πολιούχων της Χίου και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Κρήνης Μ. Ασίας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων αναμένεται να αναχωρήσει από τη Χίο τη Δευτέρα, το πρωί για Αθήνα αφού λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσει να παραστεί στις Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 107α Ελευθέρια της Χίου.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr