Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό τρομοκρατών: Ποιοι κατέθεσαν στις δίκες

by news

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά τουλάχιστον 7 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει είτε ως μάρτυρες υπεράσπισης τρομοκρατών, είτε έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους σε κάθε δυνατή ευκαιρία και με τον πλέον διακριτό τρόπο.

Συγκεκριμένα, έχουμε και λέμε:

Ο επικεφαλής της συνιστώσας «ΡΟΖΑ», Νίκος Γιαννόπουλος, έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα, τον έχει χαρακτηρίσει ως «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη 17 Νοέμβρη «μια αριστερή οργάνωση». Έχει προλογίσει και το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Μάνια Μπαρσέφσκι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού. Ας σημειωθεί ότι ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην 17Ν.

Ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη.

Ο Παναγιώτης Λάμπρου, υποψήφιος βουλευτής το 2012 και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει βρεθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη ενώ τέσσερα κομματικά στελέχη παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό των τρομοκρατών.

Ο κ. Μπελαντής, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε εκδηλώσεις «για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν» από κοινού με τον Κουφοντίνα και σε εκδηλώσεις της «επιτροπής για την απελευθέρωση του Α. Γιωτόπουλου».

Οι βουλευτές Τάσος Κουράκης (αντιπρόεδρος της Βουλής) και Κατερίνα Κατριβάνου εμφανίζονται στις 17/6/2014 στα δικαστήρια του Πειραιά προκειμένου να καταθέσουν υπέρ του Σάββα Ξηρού για την κατ’ οίκον νοσηλεία του.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2006 η καθηγήτρια του ΕΜΠ και πρώην επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη», στην Αθήνα, Κατερίνα Κατριβάνου καταθέτει μάρτυρας υπέρ της Αγγελικής Σωτηροπούλου για την οποία δήλωνε πως πρόκειται για «μια γυναίκα με προσωπικότητα και αξιοπρέπεια και αδικήθηκε κατάφωρα. Αυτά με φέρνουν εδώ».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα