fbpx

Σταϊκούρας: Καμία σκέψη για μείωση μισθών και συντάξεων

by news

“Δεν υπάρχει καμία σκέψη ούτε σχέδιο για μείωση μισθών και συντάξεων” τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Ο κ. Σταικούρας προανήγγειλε ότι από τον Ιούνιο θα υπάρξει ένας μηχανισμός βραχυχρόνιας στήριξης της απασχόλησης. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει ενδεχομένως σε μία πολιτική επιβράβευσης πληρωμών.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει φορολογικές παρεμβάσεις, όπως τη μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις.

Αποκάλυψε ότι θα παραταθεί κατά δυο μήνες, έως το τέλος Ιουλίου η προθεσμία εξόφλησης των οφειλών από αναδρομικές συντάξεις και η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας, ώστε έως τότε να έχει αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.

Σχετικά με τη μείωση ενοικίου για επιχειρήσεις και φοιτητές που πλήττονται από την πανδημία, δήλωσε ότι δεν μπορεί να ισχύσει το μέτρο έως το τέλος του έτους. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κοιτάξουν την παράταση του μέτρου για συγκεκριμένους κλάδους και συγκεκριμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα για τους ιδιοκτήτες, ανέφερε ότι θα υπάρχει επιβάρυνση του κράτους, ώστε να μειωθεί και η επιβάρυνση του  ιδιοκτήτη στην τρέχουσα φορολογική χρήση.

“Όχι δεν πάμε σε μνημόνιο” επεσήμανε χαρακτηριστικά εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας πως αντιθέτως αυτά που εισηγείται η αντιπολίτευση και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν σε μνημόνιο.

“Η αξιωματική αντιπολίτευση οδηγεί την χώρα σε μνημόνιο”, είπε συγκεκριμένα ο κ. Σταικούρας εξηγώντας πως καθώς εισηγείται αφενός την λήψη πολύ περισσοτέρων δημοσιονομικών μέτρων αλλά και αφετέρου αναστολών τις οποίες δεν υπολογίζει ταμιακά, τότε αυτό σημαίνει πως χρειάζονται πολύ περισσότερα χρήματα για να καλυφθεί το κενό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση κάνει λελογισμένη χρήση των ταμιακών διαθεσίμων της χώρας έτσι ώστε να λαμβάνονται συνεχώς μέτρα υπέρ της κοινωνίας, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων.

“Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση αναμένεται να αποσοβήσουν ευρείας κλίμακας απολύσεις και πτωχεύσεις” αντιπαρέβαλε.

“Σας θυμίζω πως τα 800 ευρώ που δόθηκαν ως έκτακτη χορήγηση σε ένα μεγάλο κομμάτι μισθωτών είναι ένα οριζόντιο μέτρο” συνέχισε λέγοντας πως για ένα μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων που αμείβονταν με λιγότερα χρήματα, το συγκεκριμένο επίδομα κάλυψε ή ακόμα και υπερκάλυψε ένα μεγάλο κομμάτι του μισθού τους.

Ο κ. Σταϊκούρας παραδέχτηκε πως έρχεται μια δύσκολη χρονιά και η χώρα δυστυχώς θα επιστρέψει στην ύφεση αφού είχαμε μια εξωγενή οριζόντια υγειονομική κρίση με πολύ σημαντικές οικονομικές συνέπειες.

“Αυτό όμως δεν θα ισχύει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον κόσμο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός υπογραμμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση αυτό θα είναι κάτι το παροδικό. “Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι το 2021 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη χώρα” κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα