Στα Σκόπια για μεταναστευτικό και ασφάλεια ο Αβραμόπουλος

62

Στις 19 Νοεμβρίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια.

Ο κ. Αβραμόπουλος, την Τρίτη, θα συζητήσει με τους Υπουργούς Εσωτερικών τη συνεργασία στους τομείς της μετανάστευσης και της διαχείρισης των συνόρων, καθώς και τα ζητήματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της πρόληψης και της αντιμετώπισης του βίαιου εξτρεμισμού, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επίσης, θα συζητηθούν τα θέματα που αφορούν στο οργανωμένο έγκλημα, εστιάζοντας κυρίως την καταπολέμηση της εγκληματικής διακίνησης μεταναστών και της εμπορίας ναρκωτικών και όπλων. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα υπογράψει δύο συμφωνίες για την εφαρμογή του κοινού Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.

Ακόμη, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Zoran Zaev, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Nikola Dimitrov και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Oliver Spasovski.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος μαζί με την Υπουργό Εσωτερικών της Φινλανδίας, προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου, κα Maria Ohisalo και τον Υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας κ. Oliver Spasovski θα παραθέσουν συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 CET και θα μεταδοθεί από το ευρωπαϊκό δορυφορικό κανάλι EBS.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr