Στα σκαριά ο νέος νόμος για τις σταυλικές εγκαταστάσεις!

63
PIXABAY

Σε διαδικασία σύνταξης βρίσκεται ο νέος νόμος για την αδειοδότηση των σταυλικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agropost.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει δώσει το πράσινο φως ώστε ο νέος αυτός νόμος να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις αυτού που ισχύει σήμερα και είχε ψηφιστεί το 2012.

Οι ίδιες πληροφορίες του Agropost αναφέρουν ότι στόχος των συντακτών του είναι η δημιουργία ενός πλαισίου αδειοδοτήσεων πιο ευέλικτου και πιο ελαστικού λαμβάνοντας βέβαια υπόψη κτηνοτρόφους οι οποίοι για λόγους ηλικιακούς δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εκσυγχρονισμό των μονάδων τους. Γι’ αυτούς θα ισχύσουν μεταβατικές διατάξεις.

«Θα επικαιροποιήσουμε τον νόμο του 2012 και παράλληλα θα απλοποιήσουμε τις διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Agropost, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος του 2012 έχει δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων με αποτέλεσμα να δίνονται διαρκώς παρατάσεις για την εφαρμογή του (η τελευταία δόθηκε τον Ιούνιο του 2019) αφού αν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να κλείσουν χιλιάδες μαντριά σε όλη τη χώρα.

Πάντως ο νέος νόμος, ο οποίος αποτελεί και δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας στο αγροτικό πρόγραμμά της, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr