Στα “μαλακά” έπεσε στο ΣτΕ διευθύντρια των αγροτικών φυλακών Βόλου.

27
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Τo ΣτΕ ξηλώνει τις αποφάσεις Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά

Γλύτωσε την απόλυση και πλήρωσε με τρεις μισθούς πειθαρχικά παραπτώματα.

Στα “μαλακά” έπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας διευθύντρια των αγροτικών φυλακών Κασαβέτειας Βόλου, στην οποία είχε αρχικά επιβληθεί ποινή απόλυσης αλλά μετατράπηκε από το ανώτατο δικαστήριο σε τριών μηνών στέρηση του μισθού της.

Η διευθύντρια είχε πειθαρχικά ελεγχθεί για τις συνθήκες που επικρατούσαν στη φυλακή, ως προς την καθαριότητα αλλά και για απευθείας αναθέσεις διαφόρων προμηθειών της φυλακής, όπως και για δαπάνες χωρίς την εγκριση του υπουργείου.

Η ποινή της απόλυσης της είχε επιβληθεί το 2014, αλλά στη συνέχεια προςέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ανώτατο δικαστήριο δέχθηκε τις παράτυπες συμπεριφορές της και ως προς τα θέματα της καθαριότητας της φυλακής και ως προς τα θέματα της οικονομικής διαχείρισης αλλά της επέβαλε μόνον στέρηση μισθού για τρεις μήνες, με το σκεπτικό της απειρίας.

Η διευθύντρια των φυλακών υπηρετεί στη φυλακή που τους τελευταίους μήνες κρατείται ο Δημήτρης Κουφοντίνας.