Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα:
1 λίτρο σοκολατούχο ρόφημα γάλακτος
180 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια σκόνη
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
30 γραμμάρια βούτυρο
Για τα φύλλα:
7 φύλλα κρούστας
90 γραμμάρια βούτυρο
Κακάο

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το σοκολατούχο ρόφημα γάλακτος να ζεσταθεί αρκετά αλλά να μην βράσει.
Προσθέτετε το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρει το σοκολατούχο γάλα μία υφή κρέμας.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μία κουτάλα προσθέτετε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αυγά.
Προσθέτετε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει κρεμώδες.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τα 30 γραμμάρια βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Τοποθετείτε τα 90 γραμμάρια βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει για να αλείψουμε τα φύλλα.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό ταψί με το λιωμένο βούτυρο και απλώνετε τα φύλλα κρούστας σταυρωτά τα οποία αλείφετε, το κάθε ένα ξεχωριστά, με το λιωμένο βούτυρο.
Ανά 2 φύλλα πασπαλίζετε με λίγο κακάο το φύλλο πριν τοποθετήσετε το επόμενο.
Προσθέτετε την κρέμα πάνω στα φύλλα, την απλώνετε καλά, κόβετε τα φύλλα κρούστας που περισσεύουν και τα γυρνάτε προς τα μέσα δημιουργώντας μια μπορντούρα, περνώντας και αυτό το κομμάτια με λίγο βούτυρο.
Ψήνετε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 55-60 λεπτά μέχρι να πάρει η κρέμα και τα φύλλα κρούστας ωραίο χρώμα.

Πηγή: alexandrospapandreou.gr