Σοφία Ζαχαράκη: Έχουμε πάρει μπρος, έχουμε “ανοίξει πανιά”

by news

«Έχουμε πάρει μπρος, έχουμε «ανοίξει πανιά», προφανώς με αναμονή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και πιο αισιόδοξα μηνύματα από χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ, γίνονται συνέργειες και υπάρχουν ελπίδες για να πάμε καλά», είπε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Μάλιστα η ίδια αναφέρθηκε σε μια σειρά από διπλωματικές και πολιτικές κινήσεις που είναι σε εξέλιξη, σχετικά με την απόφαση της Βρετανίας να εντάξει στην «πορτοκαλί λίστα» την Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος από την χώρα μας επιστρέφει στην Βρετανία θα πρέπει να μείνει σε πολυήμερη καραντίνα, κάτι που είναι αποτρεπτικό για πολλούς τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα.

Η κ. Ζαχαράκη μίλησε επίσης για τη «βελτίωση» των όρων που υπάρχουν στα πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία, λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η «καθημερινότητα του τουρίστα είναι πιο εύκολη σε σχέση με πέρσι».

Η Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε χαρακτηριστικά: «το θέμα είναι τι πρέπει να μετράμε; Πρέπει να μετράμε τις ημέρες διαμονής και τις δαπάνες που κάνουν οι ταξιδιώτες. Στην εποχή της πανδημίας, όσοι ταξιδεύουν μένουν περισσότερες ημέρες και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με τις έρευνες»

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα