Έντεκα ώρες διήρκεσε η κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis, μετά την άσκηση από τη Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας είναι το πέμπτο πολιτικό πρόσωπο, κατά σειρά, που προσήλθε στο γραφείο της κυρίας Αλεβιζοπούλου και κατέθεσε για την υπόθεση της Novartis, καθώς προηγήθηκαν οι καταθέσεις του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του πρώην υπουργού Υγείας και πρώην Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Και τα πέντε αυτά πολιτικά πρόσωπα που έως σήμερα έχουν προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, έχουν καταθέσει κατά το παρελθόν σχετικές μηνύσεις αναφορικά με την υπόθεση αυτή.

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις.

Ο κ. Στουρνάρας, για τον οποίο η υπόθεση έχει ήδη μπεί στο αρχείο, κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες, πληθώρα στοιχείων για να αποδείξει  την ύπαρξη σκευωρίας για την ενοχοποίηση των πολιτικών και για τις μεθόδους πιέσεων που του ασκήθηκαν σε πολλά επίπεδα, τόσο στον ίδιο όσο και στην σύζυγό του Λίνα Νικολοπούλου, το όνομα της οποίας επίσης οποία ενεπλάκη, χωρίς στοιχεία σε διάφορες υποθέσεις από τις οποίες και έχει είτε αθωωθεί είτε οι υποθέσεις έχουν μπεί  στο αρχείο.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είχε άλλωστε από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής του στην υπόθεση με τις δωροληψίες της Novartis, αντιδράσει έντονα και είχε καταγγείλει ως σκευωρία την όλη υπόθεση.