Σκευωρία Novartis: Η Ξένη Δημητρίου «αδειάζει» Τουλουπάκη και Τζανακόπουλο

715

Η κυρία Δημητρίου φέρεται να διέψευσε τον κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο αναφορικά με το λόγο της επίσκεψή του στο γραφείο της λίγο πριν την διαβίβαση της δικογραφίας κατά των 10 πολιτικών προσώπων στην Βουλή το 2018

Σε άδειασμα των χειρισμών της εισαγγελίας Διαφθοράς και των μεθόδων με τις οποίες παρασχέθηκε καθεστώς προστασίας στους τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες της σκευωρίας Novartis προχώρησε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου.

Καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή παρουσίασε έγγραφο της γενικής επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης με ημερομηνία Μαρτίου 2017 το οποίο ζητούσε τον έλεγχο του κ. Νίκου Μανιαδάκη. Ωστόσο, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη φαίνεται ότι αγνόησε το επίμαχο έγγραφο και προτίμησε να θέσει σε καθεστώς προστασίας τον συγκεκριμένο μάρτυρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε σε παλαιότερη κατάθεσή του ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς του ζήτησαν να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα του ασκούσαν ποινικές διώξεις.

Επίσης, η κυρία Δημητρίου φέρεται να διέψευσε τον κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο αναφορικά με το λόγο της επίσκεψή του στο γραφείο της λίγο πριν την διαβίβαση της δικογραφίας κατά των 10 πολιτικών προσώπων στην Βουλή το 2018. Ο κ. Τζανακόπουλος είχε υποστηρίξει ότι έμαθε για την διαβίβαση της δικογραφίας απο την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η κυρία Δημητρίου ωστόσο είπε ότι δεν του ανέφερε το παραμικρό για την συγκεκριμένη υπόθεση.
πηγή: protothema.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr