Σκευωρία Novartis: Η Τουλουπάκη επιμένει στις «κουκούλες»

78

Διαφάνεια; Όλα στο φως; Καμία από αυτές τις έννοιες δεν φαίνεται να υπολογίζει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία επιμένει στην εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων για τη σκευωρία Novartis με «κουκούλα» και όχι με φυσική παρουσία.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis αναμένεται να εξεταστούν από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ τη Δευτέρα η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εξέτασή τους. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η επιτροπή θα προτείνει να εξεταστούν οι μάρτυρες με φυσική παρουσία και χωρίς κάλυψη των χαρακτηριστικών τους.

Ωστόσο, η Ελένη Τουλουπάκη, χωρίς να έχει κάποια αρμοδιότητα, έστειλε επιστολή στη Βουλή με την οποία εισηγείται οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση Novartis να εξεταστούν σε ειδική αίθουσα που διαθέτει η EΛ.ΑΣ. για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους και μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ωστόσο, φαίνεται ότι απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και επιθυμεί η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων να γίνει όπως έγινε η εξέτασή τους από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σοφουλάκη, με φυσικό τρόπο.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr