Σκευωρία Novartis: Εγκαταλείπει το καράβι και ο εισαγγελέας Μανώλης- Για την Τουλουπάκη πέρα βρέχει!

568

Μετά τον Ντζούρα, αποχή δήλωσε και ο έτερος επίκουρος εισαγγελέας Μανώλης.

Όπως είναι γνωστό, το πόρισμα-καταπέλτης του εισαγγελέα ΑΠ, Ευάγγελου Ζαχαρή, το περιεχόμενο του οποίου καταλογίζει… τον μισό Ποινικό Κώδικα στην εισαγγελέα κα Τουλουπάκη, δεν καταλογίζει ευθύνες στους επίκουρους εισαγγελείς Ντζούρα και Μανώλη.

Βεβαίως, οι ευθύνες για τους επίκουρους εισαγγελείς θα ερευνηθούν και από τον ανακριτή που θα ορίσει το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο πρόκειται να επιλεγεί διά κληρώσεως στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη, 30/7. Κάποια από τα πεπραγμένα των δύο παραπάνω επίκουρων εισαγγελέων δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν… Όταν με υπέρμετρο ζήλο ο εισαγγελέας Ντζούρας έφτασε στο σημείο να σπάσει τις θυρίδες των δύο συγγενικών προσώπων του πρώην πρωθυπουργού –πρόσωπα τα οποία είχαν να επισκεφθούν τις θυρίδες τους στην τράπεζα από το 2011–, με μόνο στόχο να δημιουργήσει «ντόρο» εις βάρος του, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα αίτια, και ενδεχομένως και οι εντολές, θα εξεταστούν ενδελεχώς από το Δικαστικό Συμβούλιο, με το πόρισμα και τις διώξεις του οποίου θα ασχοληθεί το Ειδικό Δικαστήριο.

Ας έλθουμε όμως στο παρόν, γιατί το μέλλον της υπόθεσης Novartis διαδικαστικά θα καθυστερήσει.

Όπως είναι γνωστό, με αίτηση εξαίρεσης του επίκουρου εισαγγελέα Ντζούρα, την οποία υιοθέτησε ο αρμόδιος εισαγγελέας, και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έγινε δεκτό το αίτημα αποχής του από την υπόθεση Novartis.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι παρόμοιο αίτημα αποχής υπέβαλε και ο έτερος επίκουρος εισαγγελέας Μανώλης, αίτημα το οποίο υιοθέτησε ο αρμόδιος εισαγγελέας και αναμένεται να εκδοθεί βούλευμα που θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει την αποχή του από την υπόθεση Novartis.

Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι η προϊσταμένη των δύο επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, παρά τα χίλια μύρια που της καταλογίζει στην παραγγελία δίωξής της ο εισαγγελέας Ζαχαρής, αναμένει την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών σε σχετική προσφυγή της για ακύρωση της δίωξης, ενέργεια που έγινε για τυπικούς και μόνο λόγους, αφού στο περιεχόμενό της επικαλείται μόνο παράβαση τυπικών κανόνων της προδικασίας.

Δηλαδή, οι δύο επίκουροι εισαγγελείς που ΔΕΝ κατηγορούνται –προς το παρόν– δηλώνουν αποχή, αλλά η προϊσταμένη τους, για την οποία ζητείται η δίωξή της, θέλει να παραμείνει στην έρευνα… Γιατί, άραγε;

Ας σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας που μελέτησε την προσφυγή της έχει ήδη καταλήξει σε πρόταση απόρριψής της και κατά συνέπεια αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η απόφαση από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Το ερώτημα που προκύπτει σε όλους τους νοήμονες πολίτες αυτής της χώρας είναι γιατί η κα Τουλουπάκη, η οποία έχει μηνυθεί από τους Αντ. Σαμαρά, Ανδρ. Λοβέρδο, Γ. Στουρνάρα, Δημ. Αβραμόπουλο, έχει καταγγελθεί για εκβίαση από τον μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, και διάφορα άλλα, δεν ακολουθεί το παράδειγμα των επίκουρων εισαγγελέων δηλώνοντας αποχή σε μια υπόθεση στην οποία αφού πρώτα με ΣΥΡΙΖΑϊκό υπόβαθρο «κρέμασε στα μανταλάκια» δέκα πολιτικά πρόσωπα, στη συνέχεια αρχειοθέτησε τους φακέλους των επτά εξ αυτών.

Μάλιστα, συνεχίζει να κρατά αναιτιολόγητα σε ομηρία τους Άδ. Γεωργιάδη και Δημ. Αβραμόπουλο, ενώ για τον Ανδρ. Λοβέρδο, ο οποίος οικειοθελώς παραιτήθηκε από τη βουλευτική του ασυλία, ο φάκελος της ανάκρισης έχει τοποθετηθεί από την ανακρίτρια Διαφθοράς, κα Μπόζνου στο κάτω συρτάρι του γραφείου της από τον περασμένο Νοέμβριο.
πηγή: iapopsi.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr