Σκευωρία Novartis: Χωρίς κουκούλες οι μάρτυρες στην προανακριτική

1016

Με την… πραγματική τους εμφάνιση, δηλαδή χωρίς κουκούλες ή ο,τιδήποτε άλλο θα αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά του, φαίνεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ότι θα εμφανισθούν ενώπιον της προανακριτικής οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

«Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» αναμένεται να εμφανισθούν στην επιτροπή όπως εμφανίσθηκαν καταθέτοντας στους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει φθάσει στην προανακριτική η σχετική απάντηση που πιστοποιούσε αυτά που υποστήριζαν οι βουλευτές της ΝΔ, δηλαδή ότι η κατάθεση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στους δικαστικούς λειτουργούς στον Άρειο Πάγο έγινε χωρίς κουκούλα και με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους. Για τον λόγο αυτό δεν υπήρχαν στις σχετικές εκθέσεις αναφορές περί ειδικών συνθηκών, παρά μόνο αυτές που πιστοποιούσαν ότι επρόκειτο για τους «Κελέση» και «Σαράφη».

Πότε θα καταθέσουν

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» αναμένεται να καταθέσει την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, και η «Αικατερίνη Κελέση» την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, σε χώρο που θα υποδείξουν οι αρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλιστεί το απόρρητο.

Θα τους εξετάσει το εξαμελές κλιμάκιο της Επιτροπής αποτελούμενο από τον Πρόεδρό της Γιάννη Μπούγα και τους 5 εισηγητές των κομμάτων.

Εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Και ενώ τα υπόλοιπα κόμματα τάσσονται υπέρ της κατάθεσης των δύο προστατευόμενων μαρτύρων χωρίς κουκούλες, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για απόπειρα εκφοβισμού εκ μέρους της ΝΔ και υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παραβίαση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αμφισβητώντας έτσι ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο κατέθεσαν οι μάρτυρες στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr