Σφοδρή επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα: Καλύπτουμε το κενό σου

49
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως άφησε στο απυρόβλητο την κυβέρνηση στοχοποιώντας μεμονομένα έναν υπουργό. «Επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς. Αρκετά κ. Τσίπρα. Αφήστε να κάνει αντιπολίτευση κανένας άλλος. Το κενό το καλύπτουμε ήδη από καιρό εμείς, το Κίνημα Αλλαγής» είπε η Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, απευθυνόμενη αυτή τη φορά στον πρωθυπουργό επεσήμανε πως έχει την ευθύνη για την πορεία της χώρας κατηγορώντας τον πως «προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, με παλινωδίες και αντιφάσεις».

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας σημείωσε πως «πριν από λίγους μήνες έληξε οριστικά κάθε παράταση αναστολών πλειστηριασμών και δεν φέρνετε ρύθμιση.

Μιλάει ο κ. Τσίπρας για προστασία της πρώτης κατοικίας, όταν ο ίδιος και ο κ. Τσακαλώτος, που φώναζαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, κατήργησαν το ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ και προχώρησαν σε 25.000 πλειστηριασμούς. Άνοιξαν κι εδώ το δρόμο στον κ. Μητσοτάκη.

Πώς θα προστατευθούν κ. Πρωθυπουργέ όσοι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν;

Ο πτωχευτικός κώδικας ορίζει ως όριο ακόμα και για να μπορέσει να γίνει κάποιος ενοικιαστής στο ίδιο του σπίτι, 900 ευρώ οικογενειακό μηνιαίο εισόδημα.

Δηλαδή ένα ζευγάρι εργαζομένων πχ στον τουρισμό που σήμερα εδώ και μήνες ζουν με το επίδομα των 534 ευρώ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και θα χάσουν το σπίτι τους».

 

«Σε όλο τον κόσμο διαμορφώνονται νέες συνθήκες. Οι συντηρητικοί και οι λαϊκιστές υποχωρούν σε παγκόσμια κλίμακα. Γιατί δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις. Είναι η πρώτη φορά, ίσως μεταπολεμικά που γίνεται μια σοβαρή συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο, γύρω από τον ηγετικό ρόλο του κράτους. Στην οικονομία και στην κοινωνία. Δεν είναι οι αγορές, είναι τα κράτη που κρατούν αυτή τη στιγμή όρθια την παγκόσμια οικονομία, τα δημόσια συστήματα υγείας, το κοινωνικό κράτος. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης πολιτικής και ιδεολογικής μάχης» υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά για να συμπληρώσει:

«Η σημερινή ανασφάλεια, η αγωνία και αβεβαιότητα που φωλιάζει μέσα σε κάθε ψυχή και σε κάθε σπίτι, με ευθύνη σας, είναι οι σπόροι της αμφισβήτησης.

Θα δώσουν γρήγορα καρπούς και θα φέρουν τη μεγάλη Αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, η ταλαιπωρημένη κοινωνία μας, που έχουν ανάγκη οι νέοι, που τόσο πολύ σας φοβίζουν.

Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, είμαστε εδώ όρθιοι και δυνατοί , η προοδευτική αντιπολίτευση με όπλο τις αξίες, το έργο μας, τις προτάσεις μας, αλλά και τη δικαίωση από τον ελληνικό λαό, για το ΠΑΣΟΚ και τον ήλιο του που ζέσταινε τις καρδιές των Ελλήνων τόσα χρόνια.

Τώρα, 11 χρόνια μετά, κάθε σπίτι γνωρίζει πόσο άδικα και μεθοδευμένα κατηγορήθηκε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Και πόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας μια πραγματική σοσιαλιστική και δημοκρατική αλλαγή, που δεν θα αφήνει κανέναν μόνο του και δεν θα παίζει με την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των Ελλήνων.

Αυτή η απαίτηση κερδίζει έδαφος κάθε μέρα.

Αυτή τη Νέα Αλλαγή εμείς μπορούμε να την καθοδηγήσουμε.

Πάμε μπροστά και καλούμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε αυτή την προσπάθεια».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr