“Σφαγή” στο ΣΥΡΙΖΑ για το σποτάκι της ντροπής

by Manifesto

Το βίντεο-ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τους δημοσιογράφους προκαλεί ισχυρούς κραδασμούς στο εσωτερικό του κόμματος.

Από τη μία υπάρχουν σοβαρά και μετριοπαθή στελέχη που καταδικάζουν το άθλιο σποτ κι από την άλλη υπάρχουν ο Τσίπρας και οι… πολάκηδες που μάλλον αισθάνονται περήφανοι(!) με το γκεμπελικής έμπνευσης σποτάκι που κατασκεύαστηκε στα υπόγεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στην απάντησή του στην επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΑ παίρνει σαφείς αποστάσεις από τους “εμπνευστές” της γελοίας προπαγάνδας που πήγαν να στήσουν ο Τσίπρας και οι… ταλιμπάν που τον περιβάλλουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τσίπρας και η ομάδα του έκριναν σκόπιμο να μην ενημερώσουν τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το σποτάκι της ντροπής που κατασκεύασαν.

Σκουρλέτης σε ΕΣΗΕΑ: Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλλουμε τους δημοσιογράφους
«Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλλουμε τον δημοσιογραφικό κόσμο με το συγκεκριμένο video. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι αδύνατο να ταυτιστεί με ό,τι αντιπροσωπεύει η μορφή που πρωταγωνιστεί σε αυτό» δηλώνει ο κ. Σκουρλέτης.

Παράλληλα, επισημαίνει πως το κύριο πολιτικό θέμα ήταν και είναι η διάθεση δημόσιου χρήματος σε ΜΜΕ με αδιαφανείς όρους, χωρίς να αποκαλύπτεται η κατανομή ανά μέσο, άρα και χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί η κυβέρνηση για τις αποφάσεις της, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος και παρά το σχετικό αίτημα που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για πλήρη ενημέρωση των κομμάτων και των πολιτών. «Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε ένα σχέδιο χρησιμοποίησης ΜΜΕ για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση. Θεωρούμε, επίσης, ότι πρόκειται για μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο, μια ενέργεια που αδικεί και τα ΜΜΕ, και τους δημοσιογράφους συνολικά, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, θέτοντας σοβαρό θέμα δημοκρατικής λειτουργίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ενίσχυσης των ΜΜΕ, κεντρικών και περιφερειακών, αλλά με όρους διαφάνειας, ισοτιμίας και προστασίας του αγαθού της ενημέρωσης».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως η άσκηση της δημοσιογραφίας και η σχέση της με την εκάστοτε εξουσία είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει πρωτίστως τους ίδιους τους δημοσιογράφους. «Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί διαχρονικά φαινόμενα στρέβλωσης και το γεγονός ότι δίπλα στους εργάτες του δημοσιογραφικού μόχθου θα συναντήσει κάποιος και μεγαλοδημοσιογράφους με “επιχειρηματική” αντίληψη, η οποία συχνά υπερισχύει της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας. Προφανώς αυτή η κατηγορία δημοσιογράφων δεν είναι υπεράνω κριτικής. Στην προκειμένη περίπτωση, είδαμε δυστυχώς και “αχαρτογράφητες” ιστοσελίδες έως και ανύπαρκτου περιεχομένου, εκτός μητρώου, πολιτικών φίλων της κυβέρνησης, να λαμβάνουν διάφορα ποσά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει» αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως, στη βάση των παραπάνω και καθώς στο παρελθόν έχετε εκφραστεί θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά και σε κοινές πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να προωθήσουν την υπόθεση της πολυφωνίας στην ενημέρωση και την ενίσχυση των ΜΜΕ για την εξασφάλιση της πλουραλιστικής, δημοκρατικής ενημέρωσης των πολιτών. Η θωράκιση των εργαζομένων στον Τύπο, προκειμένου να αντιμετωπίζουν από καλύτερη θέσηκάθε είδους πίεση που αποσκοπεί  να υποβαθμίσει τη δημοσιογραφική εργασία τους, είναι επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα.

Οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης σε αυτή την υπόθεση, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του πρωθυπουργού, οι οποίοι οφείλουν να δώσουν επιτέλους εξηγήσεις, πρέπει να αναδεικνύονται με τη συμβολή όλων όσοι επιθυμούν να λειτουργούν υπέρ της πλουραλιστικής ενημέρωσης. Πρόκειται για ένα πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και θεωρώ ότι η υπεράσπισή της είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε να συναντηθούμε» καταλήγει ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η… σχολή πολακιστάν
Σε αντίθεση με τον Σκουρλέτη και την συντριτπική πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ο γνωστός Πολάκης έγραψε στο facebook:
“‘Εξαιρετικό βίντεο του Συριζα ,για την εξαγορά των ΜΜΕ (υπαρκτά και ανύπαρκτα, με ξέπλυμα η όχι μαύρου πολιτικού χρήματος ) στο όνομα του κορωναιου!!!
ΠΕΤΣΑ ΠΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΣΑ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ!!! Μην κάνεις το παγώνι ,αρκετά ξεφτιλίστηκες και σήμερα!!!”

Σχετικα Αρθρα