Με τον πολιτικό χρόνο να μικραίνει όλο και περισσότερο και τις αποκαλύψεις για τον τρόπο που λειτουργούσε η κυβέρνησή του να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να μετατρέψει τη συζήτηση για τον προυπολογισμό σε βούρκο επαναλαμβάνοντας τη λασπολογία και προβαίνοντας σε αήθεις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στη Βουλή έχοντας, εκ του αποτελέσματος δύο στόχους. Πρώτον να  επαναφέρει στο προσκήνιο την καταστροφολογία και δεύτερον να επιτεθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό με αναφορές σε ευθύνες για την πρόκληση ανεξίτηλων πληγών στο σώμα της Δημοκρατίας.

Ξεκίνησε με το κομμάτι της καταστροφολογίας και προανήγγειλε ακόμη και κατάργηση του προυπολογισμού που ψηφίζεται σήμερα. Τόνισε πως δεν θα εφαρμοστεί όπως άλλωστε έχει πεί για όλα τους νόμους των τελευταίων 3,5 ετών θυμίζοντας το 2015 όταν έφτασε στο σημείο να καλεί τους πολίτες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, να ζητά την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ ως… πατριωτικό καθήκον, αλλά και να φέρνει ένα τρίτο μνημόνιο εκεί που θα τα έσκιζε.

Με τα γνωστά συνθήματα περί ενίσχυσης από την κυβέρνηση των λίγων και ισχυρών αναβίωσε τις αυταπάτες του και επανήλθε στην λογική του προστάτη του λαού αλλά και της μεσαίας τάξης που αφαίμαξε μεταφέροντας στους πολίτες το δικό του αίτημα για αλλαγή κυβέρνησης και επαναφορά του ίδιου

Ξεχνώντας να αναφερθεί στο ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο του Γ. Παπανδρέου μπροστά στη σύγκλιση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με τον Νίκο Ανδρουλάκη απέδωσε ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση Καραμανλή όσο και σε αυτή του Αντώνη Σαμαρά παραγνωρίζοντας ενδεχομένως το γεγονός πως ήταν συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ με τον νυν πρόεδρό του ενεργό στέλεχος στο κόμμα.

Και αφού υποστήριξε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τη χώρα υποσχέθηκε παντού αυξήσεις και προσλήψεις, αν και νωρίτερα δήλωνε πως δεν θα υποσχεθεί παρά μόνο δικαιοσύνη, εξαπέλυσε λάσπη μέσα από μια προσωπική και αήθη επίθεση φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό της χώρας «Νο1 παράγοντα ανωμαλία για τη χώρα»

Δεν παρέλειψε να αναλάβει και πάλι χρέη δικαστή και να υποστηρίξει πως ο πρωθυπουργός είναι ένοχος για όσα έχουν συμβεί και να δηλώσει από το βήμα της βουλής ότι «παραβιάζει το κράτος δικαίου», φράση που έχει χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα 3,5 χρόνια ακόμη και για την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό και για παρέμβαση στο χώρο της δικαιοσύνης την ώρα που η κυβέρνηση του έχει κατηγορηθεί και από τις ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων για τις παρεμβάσεις της, ο ίδιος έχει προαναγγείλει την ανάληψη των αρμών της εξουσίας και τα στελέχη του ζητούν να δημιουργηθεί μια νέα γενιά δικαστών προσκείμενων στη λογική τους

και αυτά χωρίς να τίθεται θέμα ως προς τη σκευωρία της Novartis και το διασυρμό 10 πολιτικών προσώπων εκ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί που ναι μεν αθωώθηκαν βρέθηκαν όμως να αντιμετωπίσουν την απαξία για μεγάλο χρονικό διάστημα

Το θέμα των  παρακολουθήσεων ήταν επίσης στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ζήτησε απαντήσεις απο΄τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς όμως να δώσει για τις αποκαλύψεις αναφορικά με το τι έκανε η κυβέρνησή του αποφεύγοντας να προχωρήσει σε διαψεύσεις και μιλώντας για τήρηση της νόμιμης και συνταγματικά προβλεπόμενης διαδικασίας.

Αυτό που υποστήριξε είναι πως δεν υπάρχουν στοιχεία, διότι αν υπήρχαν θα είχαν δημοσιοποιηθεί, αλλά δεν είπε πως πουθενά ότι δεν έγιναν…

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας κλείνει την κοινοβουλευτική χρονιά με γνώμονα τη λάσπη και την μετατροπή της πολιτικής σκηνής αλλά και της δημόσιας ζωής σε βούρκο. Έτσι θα κινηθεί και το προσεχές διάστημα. Και μάλιστα θα λάβει και μεγαλύτερες διαστάσεις όσο πλησιάζουν οι εκλογές και ο ίδιος με το κόμμα του παραμένουν στη δεύτερη θέση και με διαφορά σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες.