Σε καταφανή θέση offside η κα. Τουλουπάκη

495

Η ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» που θρυμματίζει ότι είχε απομείνει από την σκευωρία Novartis, επισκίασε μια άλλη σημαντική εξέλιξη. Η κα. Τουλουπάκη απαντώντας σε σημερινό πιεστικό αίτημα της προανακριτικής να δεσμευτεί εγγράφως, ότι έχει στείλει όλα τα έγγραφα που έχει στη διάθεση της, ομολόγησε για πρώτη φορά, ότι έχει έγγραφα του FBI τα οποία δεν έχει αποστείλει. Είναι η πρώτη φορά που η εισαγγελέας διαφθοράς ομολογεί επισήμως, ότι έχει έγγραφα που τα κρατάει και δεν τα στέλνει στην Βουλή. Πριν από δυο μέρες η κα. Τουλουπάκη είχε στείλει στην Βουλή ένα ηλεκτρονικό αρχείο με την δικογραφία, χωρίς να διευκρινίζει αν περιείχε το σύνολο των εγγράφων. Σήμερα αναγκάστηκε να παραδεχθεί, ότι δεν τα έχει στείλει όλα. Η τακτική αυτή φλερτάρει ανοικτά με απόπειρα παραπλάνησης. Και «είναι ακόμα ένα φάουλ», όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι.

Γράφει ο ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Η Ε. ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ επικαλείται, για την μη διαβίβαση αυτών των εγγράφων την ρήτρα που υπάρχει, σύμφωνα με την οποία τα έγγραφα αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία και δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιαδήποτε υπηρεσία του κράτους ή σε άλλο κράτος, χωρίς την προηγούμενη άδεια των κεντρικών γραφείων του ομοσπονδιακού γραφείου ερευνών (FBI). Όμως κι εδώ η κα. Τουλουπάκη συλλαμβάνεται σε καταφανή θέση offside.

ΚΑΘΩΣ το 2018, όταν αντίστοιχα έγγραφα του FBI, τα οποία είχαν ΑΚΡΙΒΩΣ την ΙΔΙΑ ρήτρα, η κα. Τουλουπάκη δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να χρησιμοποιήσει και να τα αξιοποιήσει στην δικογραφία. Εκείνα τα έγγραφα του FBI βέβαια, ήταν έγγραφα που ανέφεραν ονόματα πολιτικών. Κι επομένως εξυπηρετούσαν το τότε αφήγημα του «σκανδάλου της Novartis». Σε εκείνη την περίπτωση η περίφημη ρήτρα του FBI, δεν στάθηκε εμπόδιο, ώστε να υπάρξει καταιγισμός δημοσιευμάτων και προπαγάνδας. Αντιθέτως «σπρώχτηκε» δεόντως. Το ενδιαφέρον είναι, ότι τα ονόματα πολιτικών που αναφέρονταν στα «δημοσιοποιημένα» έγγραφα του FBI, δεν ήταν καν αποτέλεσμα έρευνας του FBI. Ήταν η απλή αναπαραγωγή των ονομάτων που περιλάμβαναν σχετικά ερωτήματα της εισαγγελίας διαφθοράς. Κι όμως εμφανίστηκαν σαν ονόματα πολιτικών που «περιλαμβάνονται» σε έγγραφα του FBI…

ΤΟΤΕ που τα έγγραφα του FBI εξυπηρετούσαν το αφήγημα του «παραδικαστικού», τα έγγραφα έγιναν μπροσούρες και φέιγ-βολάν. Τώρα που τα έγγραφα, όπως βασίμως εικάζεται από δικαστικούς κύκλους, ξετινάζουν την σκευωρία, γίνεται επίκληση της…ρήτρας!
ΤΟ OFFSIDE είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Δεν χρειάζεται ούτε διαιτητής, ούτε επόπτης γραμμών. Πόσο μάλλον VAR, το οποίο όταν χρησιμοποιηθεί, ενδέχεται να δείξει κι άλλες πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες…